Rize'de Okullarda "Minik 112 Projesi" Uygulanıyor

Rize'de Okullarda "Minik 112 Projesi" Uygulanıyor
Rize'de ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak "Minik 112 Projesi" uygulanıyor.

Rize Sağlık Müdürlüğünce başlatılan projede, il merkezinde bulunan ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görev yapan personeller tarafından  "Minik 112 Projesi" uygulanıyor.

İl merkezinde bulunan 30 ilköğretim okulunda verilen eğitimler Paramedik Duygu Yolcu, Paramedik Tuğba Gaygusuz, Acil Tıp Teknisyeni Gülsüm Aslan ve Acil Tıp Teknisyeni Berna Kopal tarafından "Minik 112 Projesi" kapsamında 112 ne zaman aranmalıdır, 112 acil hattını neden gereksiz yere meşgul etmemeliyiz, ihtiyacımız olduğunda 112 acil hattını aradığımızda nasıl konuşmalı, nasıl adres tarifinde bulunmalıyız konularında bilgiler verildi.

rizede-okullarda-minik-112-projesi-uygulaniyor-2.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Eğitim Birim Sorumlusu Duygu Yolcu, " Bakanlığımızın Minik 112 Projesi kapsamında İlimizde bu eğitimlere devam edeceklerini söyleyen Yolcu, "Bu eğitimlerimizin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılmasını, gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağı inancındayım. İlimizde yaşamakta olan tüm vatandaşlarımız bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insanımızın hayatı" dedi.

rizede-okullarda-minik-112-projesi-uygulaniyor-3.jpg

Rize Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Talaş ise, Sağlık Bakanlığının okullarımızda uygulanmak üzere başlattığı bu proje son derece önemli olduğunu söyleyerek, "Çocuklarımıza erken yaşlarda bu tür etkinliklerle verilecek eğitimlerle, toplumumuzun geleceğini olumlu olarak şekillendireceği muhakkak. Sunumda da belirtildiği gibi 112, diğer hizmet kaynaklarımız doğru kullanılırsa etkinliği ve verimliliği artacaktır. Bu noktada Eğitimin fert ve toplum bazında ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu görüyoruz . Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

rizede-okullarda-minik-112-projesi-uygulaniyor-4.jpg

rizede-okullarda-minik-112-projesi-uygulaniyor-1.jpg