Rize'de Ortaokul Öğrencilerine Kaptanlık Mesleği Tanıtıldı

Rize'de Ortaokul Öğrencilerine Kaptanlık Mesleği Tanıtıldı
Reşadiye Zihniderin Ortaokulu okul rehberlik servisi tarafından gerçekleştirilen meslek tanıtım etkinliğinde, öğrencilere kaptanlık mesleği tanıtıldı.

Reşadiye Zihniderin Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, Gemi Kaptanı Levent Diril tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik "Nasıl gemi kaptanı olunur?" ile gemi ve denizcilik hakkında bilgi aktarıldı.

Etkinlik, Kaptan Levent Diril’in hazırladığı tanıtım filmi ile başladı. Filmin ardından, kaptan Diril öğrencilere kaptanlık mesleği hakkında bilgiler vermeye başladı.

Kaptan Levent Diril, öğrencilere öncelikle gemi kaptanı olmak için gerekli olan eğitim ve yeterlilikler hakkında bilgi verdi.

Gemicilik meslek liselerinde ve üniversitelerin denizcilik fakültelerinde kaptanlık eğitimi verildiğini kaydeden Diril, lisans eğitimini tamamladıktan sonra, gemi kaptanı olmak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara girmek gerektiğini, bu sınavlarda başarılı olunması halinde, gemi kaptanı olarak yetkilendirme yapıldığını belirtti.

Kaptan Levent Diril, öğrencilere gemi kaptanlarının meslekleri hakkında da bilgi verdi. Gemi kaptanlarının gemilerin seyir ve idaresinden sorumlu olan kişiler olduğunu ve gemi kaptanlarının gemilerin güvenli bir şekilde seyretmesini, yolcu ve yükün emniyetinin sağlanmasını, gemi personelinin yönetimini ve gemide düzenin sağlanmasını sağlamakla görevli en üst düzey kişi olduğunu kaydetti.

Diril, gemi kaptanlarının gemilerin seyir ve idaresinden sorumlu oldukları için, gemilerin navigasyon sistemleri, gemilerin makineleri, gemilerin acil durum prosedürleri gibi konularda bilgi sahibi olmaları gerektiğini kaydederek, gemi kaptanlarının gemi personelinin yönetiminden de sorumlu oldukları için, liderlik, motivasyon, iletişim gibi konularda da bilgi sahibi olmaları gerektiğini ifade etti.

Etkinliğin sonunda, öğrencilere kaptanlık mesleği ile ilgili soru cevap şeklinde bilgilendirmede bulunuldu. Öğrenciler, kaptanlık mesleği ile ilgili merak ettikleri soruları kaptan Levent Diril’e sordu.

resadiye-zihniderin-ortaokulu-okul-rehberlik-servisi-tarafindan-gerceklestirilen-meslek-tanitim-etkinliginde-kaptan-levent-diril-tarafindan-ogrencilere-kaptanlik-meslegi-tanitildi-1.jpg

resadiye-zihniderin-ortaokulu-okul-rehberlik-servisi-tarafindan-gerceklestirilen-meslek-tanitim-etkinliginde-kaptan-levent-diril-tarafindan-ogrencilere-kaptanlik-meslegi-tanitildi-2.jpg

resadiye-zihniderin-ortaokulu-okul-rehberlik-servisi-tarafindan-gerceklestirilen-meslek-tanitim-etkinliginde-kaptan-levent-diril-tarafindan-ogrencilere-kaptanlik-meslegi-tanitildi-4.jpg

resadiye-zihniderin-ortaokulu-okul-rehberlik-servisi-tarafindan-gerceklestirilen-meslek-tanitim-etkinliginde-kaptan-levent-diril-tarafindan-ogrencilere-kaptanlik-meslegi-tanitildi-3.jpg

resadiye-zihniderin-ortaokulu-okul-rehberlik-servisi-tarafindan-gerceklestirilen-meslek-tanitim-etkinliginde-kaptan-levent-diril-tarafindan-ogrencilere-kaptanlik-meslegi-tanitildi-5.jpg

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum