Rize'de Ortaokullar Arası SBS Yapıldı

Rize'de Ortaokullar Arası SBS Yapıldı
Rize'de 32 ortaokul arasında Seviye Belirleme Sınavı yapıldı.

Rize Merkez Ortaokulları arasında düzenlenen Seviye Belirleme Sınavında, Özel Şahika Salih Kalkavan Ortaokulu tüm kategorilerde ilk sırada yer alırken Özel İlgi Ortaokulu 2 ikincilik, Çay Ortaokulu ise 6.sınıf öğrencileri arasında devlet okulları arasında ilk sırayı elde etti.

Yapılan sınavda, 6.sınıflarda birinciliği 370 puanla Özel Şahika Salih Kalkavan Ortaokulu, ikinciliği 338 puanla Özel İlgi Ortaokulu, üçüncülüğü ise 323 puan ile Çay Ortaokulu elde etti.

Yedinci sınıflarda Özel Şahika Salih Kalkavan Ortaokulu 366 puan ile birinciliği elde ederken, Çaykur Ortaokulu 326 puan ile ikinci, Çay Ortaokulu ise 319 puan ile üçüncü oldu.

Sekizinci sınıflarda ise birinciliği 410 puanla Özel Şahika Salih Kalkavan Ortaokulu elde ederken Özel İlgi Ortaokulu 362 puanla ikinciliği, Doğuşçay İlkokulu ise 349 puan ile üçüncülüğü elde etti.

vahap-yildiz.jpgDevlet okulları arasında 6.sınıf kategorisinde ilk sırayı elde eden Çay İlköğretim Okulu’nun Müdürü Vahap Yıldız, 900 öğrencilerinin bulunduğunu, 18’i sınıf öğretmeni ve 25’i branş öğretmeni olmak üzere 43 öğretmenle belirlenen program dahilinde öğrencilerin ve okulun daha başarılı olmaları için mesai gözetmeden gayret ettiklerini söyledi.

Yıldız, Okulun aile birliği yönetiminin çoğunluğunun Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademik ve idari personeli tarafından oluşmasının kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak kendilerine devamlı destek veren Okul Aile Birliği Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barbaros Dinçer, Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Ali Bilgin, Üniversite Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, Emine Yüksel ve Aynur Tarlacı ile tüm velilere teşekkür ettiklerini söyledi.

Çay İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barbaros Dinçer ise, okulun gösterdiği başarıdan son derece mutlu olduklarını söyledi. Dinçer, okul yönetimi, okul aile birliği üyeleri ve öğrenci velileri ile birlikte planlı ve koordine halinde daha başarılı olmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Dinçer, okulun konumu dolayısı ile fiziki şartların iyileştirilmesi için de okul yönetimi ile birlikte uğraştıklarını söyledi.