Rize'de Otistik Çocuklar İçin Uçurtma Şenliği

Rize'de Otistik Çocuklar İçin Uçurtma Şenliği
Rize’nin Güneysu ilçesinde Güneysu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğretmenleri, otizmli çocuklarla birlikte uçurtma şenliği düzenledi.

Uçurtma şenliğine Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrenciler, veliler ve gönüllü öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Otistik Eğitim Merkezi Öğretmeni Serkan Örül, otistik çocukların kapalı alanlardan dışarı çıkıp farklı alanlarda sosyalleşme ve insanlarla bireysel olarak iletişime geçmeleri için bu şenliği düzenlediklerini belirterek şunları kaydetti: Çocuklarımız için bir çok etkinlikler planlamıştık. Uçurtma şenliği etkinliğimiz de bu etkinliklerimizin bir parçasıydı. Kapalı alan sadece dört duvar arasında olduğu için belli bir derinlik boyutu vardır ama açık alan çocukların hem görsel, hem işitsel hem de fiziksel anlamda bir çok beceri katmaktadır. Uçurtma şenliği sosyal bir ortamda gerçekleştiği için çocukların da burada sosyalleşme, diğer insanlarla, öğretmenleri haricindeki insanlarla bireysel olarak iletişime geçmeleri açısından çocukların ileriki yaşamları için onlara destek sağlıyor.

rizede-otistik-cocuklardan-ucurtma-senligi-5.jpg

Etkinliğe gönüllü olarak katılan öğrenciler ise otistik çocukların uçurtma şenliğine yardım etmek ve eğlenmek adına katıldıklarını ifade ederek, “Burada eğitim gören otizm öğrencilerini bu etkinlikte yalnız bırakmak istemedik. Çocukların yüzlerini güldürmeye geldik. Uçurtma şenliği çok güzel bir şekilde geçti. Çok ta eğlenceli oldu. Uçurtmalarımı beraber uçuruyoruz” diye konuştu.

rizede-otistik-cocuklardan-ucurtma-senligi-3.jpg

Veliler ise bu tür açık alanda yapılan etkinliklerin çocuklar içinde faydalı olduklarına inandıklarını belirterek otizmli çocukların dört duvar arasında kalmalarının önüne geçildiğini ve faydalı bir etkinlik olduğunu söyledi.

rizede-otistik-cocuklardan-ucurtma-senligi-2.jpg

rizede-otistik-cocuklardan-ucurtma-senligi-6.jpg

rizede-otistik-cocuklardan-ucurtma-senligi-1.20140529132609.jpg

rizede-otistik-cocuklardan-ucurtma-senligi-4.jpg