Rize'de Otistik Çocuklara Hobi Atölyesi Oluşturuldu

Rize'de Otistik Çocuklara Hobi Atölyesi Oluşturuldu
Rize Otiz’mle Mücadele ve Eğitim Derneği faaliyetleri çerçevesinde otistik çocukların yararına oluşturmuş olduğu “ROMED” Hobi Atölyesi hizmete açıldı.

Rize Otiz’mle Mücadele ve Eğitim Derneği'nin bünyesinde Güneysu'da bulunan Özel Eğitim Okulunda  Eğitim gören öğrencilerin el becerilerini geliştirmek ve boş zamanlarını eğlence ile birleştirerek geçirmesini sağlamak adına Hobi Atölyesi oluşturuldu.

rizede-otistik-cocuklara-hobi-atolyesi-(1).jpg

Rize Sahil Parkında bulunan çay satış reyonunun yeniden dizayn edilerek oluşturulan ve otistik çocukların hafta içi her gün eğitmenlerinin de yardımı ile el becerilerini hayata geçireceği “ROMED” Hobi Atölyesi bugün düzenlenen törenle açıldı.

rizede-otistik-cocuklara-hobi-atolyesi-(3).jpg

Açılışa Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Rize İl Müdürü İdris Altuntaş, Rize  İl Müftüsü Yusuf Doğan, Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Resul Usta, Dernek yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

rizede-otistik-cocuklara-hobi-atolyesi-(4).jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Resul Usta tarafından kesilen açılış kurdelasının ardından atölyeyi gezen protokol ve beraberindekiler, çocukların kendi el emekleriyle hazırlamış oldukları ürünleri inceleyerek, otistik çocuklarla bir süre sohbet ettiler.

rizede-otistik-cocuklara-hobi-atolyesi-(5).jpg

Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Resul Usta; "Derneğimizi 2009 yılında Rize'de kurduk. Kurulduğu günden bu yana dernek olarak en büyük hedefimiz Rize'ye bağımsız bir Otistik Okulu kurmaktı. 2011 yılında Güneysu da kurmuş olduğumuz okulumuzda 30 öğrencimiz eğitim almaktadır. Otizm derneği olarak otistik çocuklarımızın ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarımız devam etmektedir. Bura da açılışını yapmış olduğumuz "ROMED" Hobi Atölyesi ile yaz aylarında hafta içi her gün çocuklarımız bu atölyemize gelerek el becerilerini geliştirecek hoşça vakit geçirebileceklerdir. Eğitimcilerimiz eşliğinde yapmış oldukları çalışmalarla ortaya farklı ürünler çıkartıyorlar." dedi.

Başkan Usta ayrıca alanı Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneğine kazandıran Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile diğer yetkililere desteklerinden ötürü teşekkür etti.

rizede-otistik-cocuklara-hobi-atolyesi-(2).jpg

rizede-otistik-cocuklara-hobi-atolyesi-(6).jpg