Rizede oyun ölümle bitti

Rizede oyun ölümle bitti
Rize'de dereye düşen 3 çocuktan 1'i hayatını kaybetti. Diğer 2 çocuğun durumu kötüye gidiyor.

Rize'de çay taşımak için kullanılan el arabasıyla oynayan 4 çocuktan 3'ü, 15 metre yükseklikten dereye düştü, çocuklardan biri yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, il merkezine bağlı Kömürcüler Köyü Soğuksu Mahallesi'nde köprü üzerinde, akraba oldukları öğrenilen Ahmet Canbaz (9), Fatma Canbaz (9), Eren Canbaz (6) ile Mustafa Canbaz (8), çay toplamak için kullanılan el arabasıyla oynamak istedi.

mustafa-canbaz-komurculer-koyu.20091003172920..jpg

Çocuklardan Ahmet Canbaz'ın kullandığı ve diğer çocukların üzerine bindiği el arabası, bir süre hareket ettikten sonra kontrolden çıkarak devrildi. El arabasından savrulan çocuklar, korkuluğu bulunmayan 15 metre yüksekliğindeki köprüden dereye düştüler.

komurculer-koyu-deresi.jpg

Olayı fark ederek dere kenarına koşan vatandaşlar, Fatma Canbaz, Eren Canbaz ve Mustafa Canbaz'ı dereden çıkararak Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı.

Düşme sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan çocuklardan Mustafa Canbaz, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer çocukların durumlarının kötüye gittiği ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

El arabasını kullanan Ahmet Canbaz'ın ise olaydan sonra korkarak köprü yakınındaki ormanlık alana kaçtığı, yakınları tarafından bir süre sonra bulunarak bir akrabalarının evine getirildiği öğrenildi.

Ahmet Canbaz'ın, yaralı çocuklardan Eren Canbaz'ın ağabeyi olduğu bildirildi.

Öte yandan, olayda hayatını kaybeden Mustafa Canbaz'ın annesi Havva Canbaz fenalık geçirerek hastaneye kaldırılırken, baba Resul Canbaz ise uzun süre gözyaşı döktü. Kömürcüler İlköğretim Okulu öğrencisi olan amca çocuklarının sürekli birlikte oyunlar oynadıkları öğrenildi.

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖNCEKİ HABERİMİZ:

https://www.olay53.com/haber/rizede-derede-bogulma-8883.htm