Rize'de “Pembe Aslında Siyahtır” Tiyatro Oyunu Sahnelenecek

Rize'de “Pembe Aslında Siyahtır” Tiyatro Oyunu Sahnelenecek
Rize'de madde bağımlılığı ve madde kötüye kullanımı ile mücadele amacıyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Pembe Aslında Siyahtır” tiyatro oyunu sahnelenecek.

İl genelinde madde bağımlılığı ve madde kötüye kullanımı ile mücadele amacıyla düzenlenen faaliyetler kapsamında Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Tiyatro Balans tarafından “Pembe Aslında Siyahtır” adlı oyun sahnelenecek.

İsmail Kahraman Kültür Merezinde ortaokul, lise ve vatandaşlara yönelik üç kez sahnelenecek tiyatro oyunu 16 Nisan Perşembe Günü,  ortaokul öğrencileri için 09.30, liseler 13.00, vatandaşlar için ise 14.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Programla ilgili açıklama yapan Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mustafa Tepe, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için eğitim, seminer, bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra sosyal faaliyetlerle de madde bağımlılığıyla mücadeleye yönelik farkındalık çalışmaları yapılmakta olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bu kapsamda sahnelenecek tiyatro oyunu ile gençlerimiz ve ailelerimiz, öğretmenlerimiz, toplumun her kesimi madde kullanımının zararları ve kişiler üzerindeki, toplum üzerindeki etkilerini göreceklerdir. Çocuklarımızın, gençlerimizin hem bedensel hem de psikososyal gelişimlerini sağlıklı tamamlamaları için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Önemli bir konu olan ve hepimizi ilgilendiren madde bağımlılığı ile mücadele amacıyla farkındalık oluşturmak için hazırlanan tiyatro oyununa tüm halkımızın katılımını bekliyoruz”