Rize'de Pideye Zam Yapılmamış !

Rize'de Pideye Zam Yapılmamış !
Rize'de geçen yıl 500 gramı 2 TL.'den satılan pidenin bu yıl 450 grama düşürülerek yine 2 TL.'den satılmasına Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, "Pideye zam yapmadık" dedi.

Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Ramazan ayı öncesi vatandaşlara "Açıkta satılan ve ‘Gıda Kayıt Belgesi’ olmayan yerlerden ekmek, pide, tatlı ve unlu mamulleri satın almayın" uyarısında bulunduğu açıklamasında pideye zam yapmadıklarını söyledi. Ancak Kumbasar'ın bu yıl zam yapmadık dediği pidenin geçen yıl 500 gramı 2 TL.'den satılırken bu yıl ise 50 gr. gizli zam yapılarak pidenin gramajı 450 grama düşürüldü ve yine 2 TL.'den satışa sunulacak.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla unlu mamulleri çok tüketen vatandaşa ürün satmak isteyen bir çok esnafın, bu ürünleri tezgahına koymasından ötürü Rize Fırıncılar Odası vatandaşları uyardı.

Dükkan önlerinde açıkta satılan ve ‘Gıda Kayıt Belgesi’ olmayan iş yerlerinden kesinlikle alışveriş yapılmaması gerektiğini vurgulayan Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar “Bu tür yerlerden yapılan alışverişler vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyor. Bunların denetlemelerini yetkililerimiz yapacak. ‘Gıda Kayıt Belgesi’ olmayan işletmeler sağlıklı ve yasal değildir. Unlu gıda ürünleri fırınlardan ve pastahanelerden güvenle alınabilir. Bunun haricinde satış yapan iş yerlerinden vatandaşlarımız alışveriş yapmasın. Odamıza bağlı fırınlar ve pastahanelerde kaliteli ve hijyen şartlarına uygun üretim yapılmaktadır ” diye konuştu.

PİDEYE ZAM YOK

Çevre illere göre Rize’de pide fiyatları her yıl olduğu gibi bu yıl da düşük olduğunu belirten Kumbasar “Hiçbir zaman Ramazan ayını biz fırıncılar olarak fırsata dönüştürmedik. Bu yıl satılacak olan 450 gram susamlı pidenin fiyatını 2 TL olarak belirledik. Ayrıca yumurtalı ve susamlı olan pide ise 2 lira 50 kuruştan satılacak. Pide de 4 yıldır uygulanan fiyat olan 2 TL’dir. Vatandaşlarımızın kaliteli ve sağlıklı bir ürünü uygun fiyata almaları için her zaman titiz davranıyoruz. Fırıncılar Odası olarak belirlediğimiz gramajı ve fiyatı Rize İl Valiliği’ne, Rize Belediyesi’ne ve bütün fırınlarımıza gönderdik. Bu yıl pide tek gramajda satılacak. Halkımızı uyarıyoruz. 450 gram pide dışında gramajı eksik olan pide almasınlar. Ayrıca Ramazan ayı dolayısıyla ekmeğe de herhangi bir zam yapılmayacak ” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'de Pide Fiyatı Belli Oldu

Rize'de Zam Trabzon'da İndirim