Rize'de RENK'e UMKE Desteği

Rize'de RENK'e UMKE Desteği
Rize Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK) kapsamında öğrencilerle kitap okudu.

Okullarda "Kitap Okuma Saati" faaliyetleri kapsamında, Rize Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde görevli personeller Rize Merkezdeki bir ortaokulda öğretmen ve öğrencilerle kitap okudu.

rizede-renke-umke-destegi.jpg“İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında bizlerde bir kamu kurumu olarak öğrenci ve öğretmenlerimize destek olmayı amaçlıyoruz” ifadesinde bulunan Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin eğitim ve öğretime dair hayallerini gerçekleştirmek en büyük amaçları olmalıdır. Bunun içinde okuma alışkanlığının giderek artması gerekiyor. Bunun gibi birçok etken aracılığıyla öğrencinin okul başarısını etkilemektedir. Öğrencilerimize kitap okuma sevgisini kazandırabilmek ve onlarla kitap okuma bilinci oluşturabilmek amacıyla Müdürlüğümüze bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde görevli personelimiz kitap okuma saatinde öğrenci öğretmenlerle birlikte gerçekleştirilen etkinliğe katıldı" şeklinde konuştu.

rize-umke,-renkte-kitap-okudu-3.jpg

rize-umke,-renkte-kitap-okudu-1.jpg

Tepe, "Bu tür faaliyet ve etkinliklere gerek Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz ile gerekse de sivil toplum kuruluşlarının birlikteliğiyle oluşturulan Rize Arama Kurtarma Ekibimizle destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

rize-umke,-renkte-kitap-okudu-2.jpg

rize-umke,-renkte-kitap-okudu-4.jpg