Rize’de RENK’li Seferberlik!

Rize’de RENK’li Seferberlik!
Rize’nin eğitimde arzulanan başarıyı yakalayabilmesi için başlatılan RENK Projesine destek çığ gibi büyüyor.

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın Rize’de düşük olan eğitim başarısının yükseltilmesi ve arzulanan başarıya ulaşılabilmesi için eğitimde kKaliteyi yakalamak adına başlattığı RENK Projesine toplumun her kesiminden destek verilmeye devam ediliyor. Milletvekilinden belediye başkanlarına, kamu kurum kuruluşlarının yöneticilerinde stk yöneticilerine kadar  hemen hemen herkesin destek verdiği projeye olan ilgi böyle devam ederse Rize’nin eğitimde arzuladığı başarıya birkaç yıl içerisinde ulaşacağı kaçınılmaz bir gerçek olacak.

Bireysel ve kurumsal destekçilerinin her geçen gün çığ gibi büyüttüğü RENK Projesiyle birlikte çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılarak, başarılarının artması hedefleniyor.

rizede-renk-projesi-seferberligi-4.jpg

Vali Ersin Yazıcı’nın bizzat katılarak destek olduğu kitap okuma saatlerine kamu-kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum örgütleri, üniversite öğrencileri ve birçok kişi öğretmen ve öğrencilerle birlikte kitap okuyarak projeye destek oluyor.

Vali Ersin Yazıcı’nın başlattığı kitap okuma etkinliği her gün bir okulda yöneticilerin de katıldığı okuma saatlerinde gerçekleştiriliyor. Büyük bir hızla ilerleyen proje çerçevesinde ayrıca öğretmenler ve okul idarecileri de velileri evlerinde ziyaret ederek ve okullarda belirli aralıklarla okuma saatleri tertipleyerek kitap okumanın yaygınlaşmasını sağlıyorlar. Proje ile birlikte devamlı kitap okuyan öğrenci sayısında ciddi bir artış gözlemlenmektedir.

rizede-renk-projesi-seferberligi-2.jpg

Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Şakir Kurk ile Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma ekibinden 25 personel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulu’nda okuma saatine katılarak projeye destek verdiler.

Vali Yardımcısı Mehmet Özer, burada yaptığı konuşmada, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, “Okumadan olmuyor. Amacımız okuma alışkanlığını geliştirmektir. Okumak, önce kendimize sonra da çevremize ve toplumumuza fayda sağlıyor. Kitap okuyan toplumlar ve öğrenciler her konuda başarılı olurlar. Başarılı olmak istiyorsanız, çok kitap okumalısınız." dedi.

rizede-renk-projesi-seferberligi-3.jpg

rizede-renk-projesi-seferberligi-1.jpg