Rize’de Sağlık Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Rize’de Sağlık Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
Rize’de “Rize İl Sağlık Müdürlüğü Mental ve Nöropsikiyatrik Ruh Sağlığı Hizmetleri Eğitim ve Danışmanlık Projesi” programında başarılı olan sağlık çalışanlarına sertifikaları takdim edildi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen "Rize İl Sağlık Müdürlüğü Mental ve Nöropsikiyatrik Ruh Sağlığı Hizmetleri Eğitim ve Danışmanlık Projesi" tamamlandı. Proje kapsamında, 26 mesleki personel, 6 gün boyunca 48 saatlik bir eğitim aldı. Eğitim sonunda katılımcılar, nöropsikolojik testleri uygulayıcı sertifikası almaya hak kazandı.

Eğitim, nöroloji ve ruh sağlığı alanında hizmet sunan psikiyatristler, nöroloji uzmanları, psikiyatri asistanları, psikologlar ve çocuk gelişimcilerin katılımıyla gerçekleşti. Eğitimde, demans, deliryum, depresyon gibi hastalıkların ayırıcı tanısı ve unutkanlık sorununun hangi alanlarda ve ne ağırlıkta olduğu gibi konular ele alındı.

Eğitimin kapanış programına, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi İbrahim Kolcu, Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli, Rize Personel Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı Mustafa Sever, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Altuntaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Mehmet Halit Baykal ile ilgili şube müdürleri ve personeller katıldı.

Programda konuşan Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, projenin önemine değinerek, "Müdürlüğümüz olarak ilimize gelerek güneş gibi parlayan, psikolojinin duayeni Sayın Emeritus Prof. Dr. Sirel Karakaş'a ve onun yetiştirdiği sayılı kişilerden olan Prof. Dr. Emel Erdoğan Bakar ile Doç. Dr. Elvin Doğutepe'ye vermiş olduğu eğitimlerden dolayı, projemize destek verip bizleri onurlandıran Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na ve her zaman bizlere kapılarını sonuna kadar açan Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezine teşekkürlerimizi borç biliriz." dedi.

Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati Kurçenli ise, "Bugün burada aramızda bulunan Sağlık İl Müdürlüğümüz, Nöropsikolojik Testler Eğitimi düzenleyerek çok güzel bir çalışma yaptı. Nöropsikolojik Testler Eğitim konusunda ülkemizde çok saygın olan Sayın Sirel Karakaş hocamızda bizimle birlikteydi. Bu alanda duayen olan, bilgi birikimiyle, yetiştirdiği sayısız öğrenciyle kendi alanında çok büyük örnek teşkil etmiş, rol model olmuş olan bir büyüğümüz. Bizlerde böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan ve siz değerli hocalarımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitim sonunda başarılı olan sağlık çalışanlarına sertifikaları takdim edildi.

rizede-artik-noropsikolojik-testler-yapilabilecek.jpg

Kaynak:ELİF BEYHAN AKGÜN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum