Rize'de Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) Açıldı

Rize'de Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) Açıldı
Rize'de, 80 yaş ve üzeri bireylerin sağlıklı yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) hizmete başladı.

Sağlık Bakanlığı'nın stratejileri doğrultusunda, ülkemizde 80 yaş ve üzeri bireylerde sağlık erişiminin kolaylaştırılması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi ile desteklenmesi, tıbbi izlem yapılması, gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmeti verilmesi, hastane içindeki tıbbi hizmet koordinasyonunun sağlanması amacıyla Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) açılıyor.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) uzman doktor ve ekibi ile hizmet vermeye başladı.

Bu kapsamda, 80 yaş üzeri vatandaşlar için hastane bünyesinde poliklinik hizmeti verilmeye ve aynı zamanda ev ziyaretleri de gerçekleştirilmeye başlandı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, "80 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın hepsine ulaşarak yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Sağlıklı Yaş Alma Merkezimizde aile hekimi uzmanlarımızla beraber sağlık hizmetini sürdürmeye devam edeceğiz. Sağlıklı yaş alma merkezlerimiz 80 yaş ve üzeri yaşlılarımızın sağlık bakım hizmetlerinin sürdürülmesi, ihtiyaçlarının belirlenmesi ve sonrasında koordinasyonun sağlanması amacıyla kuruldu. Hizmete açılan Sağlıklı Yaş Alma Merkezimizin ilimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

rizede-saglikli-yas-alma-merkezi-yasam-acildi-4.jpg

rizede-saglikli-yas-alma-merkezi-yasam-acildi-5.jpg

rizede-saglikli-yas-alma-merkezi-yasam-acildi-6.jpg

rizede-saglikli-yas-alma-merkezi-yasam-acildi-7.jpg

rizede-saglikli-yas-alma-merkezi-yasam-acildi-1.jpg

rizede-saglikli-yas-alma-merkezi-yasam-acildi-2.jpg

rizede-saglikli-yas-alma-merkezi-yasam-acildi-3.jpg

Kaynak:ELİF BEYHAN AKGÜN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.