Rize'de Satranç Turnuvası

Rize'de Satranç Turnuvası
Rize Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi sponsorluğunda Rize'de 18-19 Mayıs 2013 tarihlerinde Gençlik Satranç Turnuvası düzenleniyor.

Rize Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Gençlik Haftası kutlama programında yer alan turnuvayta 15-18 yaş arası genç satranç sporcularının katılabileceği bildirildi. Nevapark sponsorluğunda ilki geçen yıl yapılan ve her yıl yapılarak gelenekselleştirilecek olan turnuvada, kız-erkek sporcular karma olarak yarışacak.

Rize'nin tek kültür ve eğlence merkezi konumundaki Nevapark tarafından turnuvada dereceye girenlere çeşitli ödüller ile alışveriş çeki hediye edilecek. Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce başarı belgesi verilecek.

Turnuvaya 1995-96-97- ve 98 doğumlu, TSF satranç lisansına sahip sporcular katılabiliyor. Turnuva için Kayıtların başladığı bildirilirken, kayıt için sporcuların şahsen Nevapark'a 17 Mayıs Cuma akşamına kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi Genel Müdürü Mehmet Şahin Kork, kültüre, sanata ve spora verdikleri destek kapsamında ilki geçen yıl yapılan satranç turnuvasını bu yıl da düzenlediklerini belirterek, turnuvayı her yıl gençlik haftasında gerçekleştirerek geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Kork, Nevapark olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde yapılacak olan turnuvada birinci olan sporcuyu 150 TL, ikinciyi 100 TL ve üçüncüyü de 50 TL değerinde Boyner alışveriş çeki ile ödüllendireceklerini kaydetti.

Haber:Deniz Varlı