Rize’de Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, YKS’ye Damga Vurdu

Rize’de Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, YKS’ye Damga Vurdu
Rize’de Şehit Erhan Dural Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, okulun henüz ikinci mezunları olan öğrencilerinin elde ettiği Türkiye ve il dereceleriyle 2022 YKS’ye damga vurdu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre Rize’nin son yıllarda birçok alanda parlayan yıldızı olan Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Şehit Erhan Dural KAİHL) Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 2022 YKS’de elde ettiği sonuçlarla başarısını taçlandırarak kentin bir kez daha gururu oldu.

Okul öğrencilerinden Nisanur Öztürk; EA puan türünde Rize 1.’si, SÖZEL puan türünde Rize 2.’si, SÖZEL puan türünde Türkiye 459.’su ve EA puan türünde Türkiye 601.’si olurken; Tuğba Öztürk; SÖZEL puan türünde Rize 1.’si, EA puan türünde Rize 2.’si, SÖZEL puan türünde Türkiye 314.’sü ve EA puan türünde Türkiye 1515.’si oldu. Öğrencilerden Elif Hüsna Kaplan’ın TYT puan türünde Rize 2.’si ve Türkiye 403.’sü olarak açıklandığı sonuçlara göre okulun bir başka öğrencisi Nurten Köse de DİL puan türünde Rize 3.’sü ve Türkiye 7993.’sü olarak sınavda üstün bir başarı göstererek Şehit Erhan Dural KAİHL’yi gururlandırdı.

Okulun internet sitesinden yapılan açıklamada, eğitim-öğretim faaliyetlerine “İlimde ve Fende Yeni Nesle Öncü”’ sloganıyla 2017 yılında başlamış olan ŞED Proje Okulunun çok kısa sürede üniversite sınavında Türkiye dereceleri elde ettiği belirtilerek, ne kadar nitelikli bir okul olduğu ve hiçbir başarının tesadüf olmadığının hem ilk mezunlarla hem de ikinci mezunlarla kanıtlandığı dile getirilerek, “Bu yıl sınava giren ve okulun ikinci mezunları olan öğrencileri; YKS’de ilk 500’de 3, ilk 1.500’de 2, ilk 5.000’de 2, ilk 10.000’de 8, İlk 15.000’de 6, ilk 20.000’de 10 ve ilk 50.000’de 27 derece gibi yüksek dereceler elde etmişlerdir. Bu derecelerle Rize’mize bu gururu yaşatan ve Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinde tıp, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik, hukuk vb. bölümlerde okuyacak olan öğrencilerimizi tebrik ediyor; öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz. Onların bu noktaya gelmelerinde emek harcayan ailelerine, öğretmenlerine ve okul idarecilerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

rizede-sehit-erhan-dural-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-yksye-damga-vurdu.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum