Rize'de Sel Nedeniyle Elektrik Direkleri Devrildi, 16 Köye Elektrik Verilemiyor

Rize'de Sel Nedeniyle Elektrik Direkleri Devrildi, 16 Köye Elektrik Verilemiyor
Rize’de dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve etkili olan yağmur yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Kuvvetli sağanak yağmur Rize’de birçok olumsuzluklar yaşattı. Yağışlardan dolayı istinat duvarları yıkıldı. Yağmur sularının yükselmesiyle beraber dere yataklarının yetersiz kalmasıyla taşan sel suları bazı noktalarda toprak kaymasına neden oldu. Köy grup yollarında yağmur sularının taşmasıyla bazı noktalarda ulaşım zorlukla sağlandı. Bazı yerlerde ise elektrik direkleri devrildi.

elektrik-diregi-devrildi.jpg

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Rize Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, muhtelif noktalarda iletken kopmaları ve direk devrilmeleri ile enerji nakil hatlarında hasarlar meydana geldiği ifade edilerek, köy yollarında yıkılan enerji nakil hatlarına ulaşım sağlanamaması nedeniyle Güneysu İlçesinde 14, Çayeli İlçesinde ise 2 köy olmak üzere, toplam 16 köye enerji verilemediği kaydedildi.

elektrik-diregi-devrildi-rize-1.jpg

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bilindiği üzere İlimiz genelinde özellikle 23-24.08.2015 tarihlerinde etkili olan aşırı yağış ve yıldırım düşmesi sonucu dağıtım bölgemizdeki muhtelif noktalarda iletken kopmaları ve direk devrilmeleri ile enerji nakil hatlarımızda hasarlar meydana gelmiştir.

Olumsuz hava muhalefetinin devam etmesi nedeniyle köy yollarında yıkılan enerji nakil hatlarına ulaşım sağlanamaması nedeniyle ilimizin Güneysu İlçesinde 14 ve Çayeli İlçesinde 2 köy olmak üzere, toplam 16 köyümüze enerji verilememektedir.

Ulaşım sağlanan köylerimizde teknik ekiplerimizce enerji nakil hatları öncelikli olmak kaydıyla oluşan arızalara en kısa süre içerisinde müdahale edilmektedir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

elektrik-diregi-devrildi-rize-2.jpgelektrik-diregi.jpg