Rize’de Şemsiyeli Sokağa ‘Ayyıldız’lı Kardeş Sokak Geliyor!

Rize’de Şemsiyeli Sokağa ‘Ayyıldız’lı Kardeş Sokak Geliyor!
Rize’de üzerinde farklı renklerden oluşan yüzlerce şemsiyeden dekor yapılan Kuyumcular Sokağı vatandaşın ilgisini çekince, kentte bu kez üzerinde “Ayyıldız” sembolü bulunan şemsiyelerle ikinci sokak süslemesi yapılacak.

Rize Belediyesi ve Rize Kadınlar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER) işbirliği ile düzenlenen ve vatandaşların büyük ilgisini çeken şemsiyeli sokak uygulaması, yoğun talep üzerine Manifaturacılar Sokağı olarak bilinen Belediye Caddesinde de uygulanacak.

kuyumcular-sokagi-semsiye-(5)-001.jpg

ŞEMSİYELİ SOKAK İLGİ GÖRDÜ TURİSTLER SATIŞLARI ARTIRDI

Rize Kadınlar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER) Başkanı Selda Albayrak, Rize’de ilk kez uygulanan şemsiyeli sokağın taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandığını ve özellikle kente gelen turistlerin de bir hayli dikkatini çektiğini ifade etti.

resat-kasap-semsiyeli-kuyumcular-sokagini-gezdi-(3)-001.jpg

Sokak süslemeleriyle ilgili Albayrak açıklamasında, “Rize Belediyesi işbirliğiyle sokakta yaptığımız şemsiyeli süsleme sokağa ayrı bir renk kattığı gibi sokakta farklı bir hava da estirdi. Şehrimizde yaşayan binlerce kişi sokağın yeni halini görmek ve burada fotoğraf çekiminde bulunmak için buraya gelmeye başladı. Burada çektikleri fotoğrafları da sosyal medyada paylaştı.  Ayrıca şemsiyelerle yeni dekor yaptığımız Kuyumcular Sokağı kentimize gelen turistlerin de bir hayli ilgisini çekti. Bu ilgi sokak üzerinde yer alan esnaflara da yaradı. Sadece, sokağın yeni halini merak edip gezmek ve fotoğraf çektirmek için gelen burada yaşayan vatandaşlarımızla yerli ve yabancı turistlerin bu sırada sokak üzerinde bulunan işyerlerinden alışverişler yaptığını öğrendik. Esnaflarımızın bu vesileyle satışlar yapması ve ticari anlamda kazanç sağlaması bizleri son derece memnun etti. Sokağa olan bu ilgi Kuyumcular Sokağı’na komşu olan Manifaturacılar Sokağı olarak bilinen Belediye Caddesi üzerindeki diğer esnafların da Manifaturacılar Sokağını şemsiyelerle süslememiz için bizden talepte bulunmasına vesile oldu. Bizde gelen bu talebi olumlu değerlendirerek çalışmalarımıza başladık.” dedi.

selda-albayrak-002.jpg

Manifaturacılar Sokağı’nda yapılacak yeni dekorasyonda Kuyumcular Sokağındakinden farklı olarak Ayyıldız sembolüne de yer vereceklerini aktaran Albayrak, RİKADER üyeleri Nuray Yamaç ve Zeynep Karaca’nın kırmızı renkli şemsiyeler üzerine boyayla Ayyıldız’ı işlediklerini ifade ederek, 200 adet gökkuşağı renkli şemsiyelerin arasına 60 adet Ayyıldız işlenmiş şemsiyeyi de çalışmalar tamamlanınca Manifaturacılar Sokağı’na asacaklarını kaydetti.

Albayrak, şemsiyeler asıldıktan sonra Manifaturacılar Sokağı’nın da yeni yüzünün Kuyumcular Sokağı gibi dikkat çekeceğine ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşacağına inandıklarını belirtti.

ayyildiz-semsiye.jpg

ayyildizli-semsiye-(3)-002.jpgayyildiz-semsiye-1-001.jpg

Kuyumcular Sokağı’nın üzerinin şemsiyelerle süslenmesiyle ilgili Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, sokağın yeni görünümünü ziyaretinde, Avrupa'da bu tarz yenilikler ve renkli çalışmaların insanların kendilerini daha iyi hissetmesi açısından yapıldığını ifade etmiş ve Türkiye'de de bu ve buna benzer sokaklar oluşturulmaya başlandığını belirterek, "Bilindiği üzere burası Rize'nin alışveriş sokağı aynı zamanda Kuyumcular Sokağı olarak bilinmektedir. Rize Belediyesi olarak burayı ileriye dönük tarihi kapalı Rize çarşısı olarak projelendirmeyi düşünüyoruz. Bunun öncesinde burada şehrin estetiğini göz önünde bulundurarak renkli şemsiye çalışması yaptık. Bu çalışmamız ile amacımız şehrimizin sokağını farklı bir görünüme kazandırmaktır" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

resat-kasap-semsiyeli-kuyumcular-sokagini-gezdi-(5)-001.jpgresat-kasap-semsiyeli-kuyumcular-sokagini-gezdi-(4)-001-001.jpg