Rize’de Sevinç Yaşatan Atama

Rize’de Sevinç Yaşatan Atama
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’de 2 dekan ataması daha gerçekleşti. RTEÜ’nün Rizeli dekanlarından Prof. Dr. Osman Karamustafa’nın yeniden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak atanması ise Rize’de büyük bir sevinç yaşattı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), tüm üniversitelerin dekanlarının istifasını istemesinin ardından yapılan çalışmalar sonrasında dekan atamaları yeniden yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde de 13 dekan istifa etmiş sonrasında yapılan çalışmalar sonrasında 9 fakülteye aynı, 1 fakülteye farklı bir dekan olmak üzere 10 dekan ataması vekaleten gerçekleşmiş, 3 fakülteye ise henüz dekan ataması yapılmamıştı. Geçmişte RTEÜ’de Rektör Yardımcılığı görevinde de bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kurucu Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa’nın yeniden aynı fakültede dekan olarak atanması Rize’de büyük bir sevinçle karşılanırken, Diş Hekimliği Fakültesi’ne de fakültenin kurucu dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş’un atandığı ve atamaların YÖK’ün diğer dekan atamaları gibi vekaleten yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Son atamalarla birlikte atanan dekan sayısı 12’ye çıkarken, RTEÜ’de sadece Tıp Fakültesi dekanlığına atama yapılmadı.

RTEÜ’de FETÖ ile mücadele kapsamında istifalarını sunan Ardeşen Turizm Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi dekanları, YÖK tarafından görevlerine vekalaten atanırken, Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığına ise Prof. Dr. Cemalettin Şahin atanmış, Diş Hekimliği Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Tıp Fakültesi’ne ise herhangi bir atama yapılmamıştı.