Rize'de Şişle Saldırılan İnfaz Koruma Memuru Ölümden Döndü

Rize'de Şişle Saldırılan İnfaz Koruma Memuru Ölümden Döndü
Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlünün şişle saldırısına uğrayan İnfaz ve Koruma Memuru ölümden döndü!

Rize'nin Kalkandere ilçesindeki Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü T.B., sayım sırasında G.B. isimli infaz koruma memuruna şiş ile saldırdı. Saldırıda ölümden dönen ve yaralanan koruma memuru hastaneye kaldırılırken hükümlü T.B. ise olayın ardından kendi vücüdunu jiletle kesti ve tedavi için Rize Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay önceki akşam 20.00 sıralarında cezaevinde rutin olarak gerçekleştirilen sayım esnasında meydana geldi. Sayım için cinayet suçundan hükümlü T.B.'nin bulunduğu kısma giren G.B. isimli İnfaz ve Koruma Memuru, T.B.'nin şişli saldırısına uğradı.

İnfaz ve Koruma Memuru G.B., saldırganın elindeki şişi boğaz bölgesine doğru salladığını söyleyerek olayın detaylarını şu şekilde anlattı: "Sayım için T.B.'nin bulunduğu kısma girdik, işimizin bitiminde dışarıya çıkarken T.B.'nin elindeki şişle bana doğru hamle yaptığını fark ettim. Şişi boğaz ya da kalp bölgeme doğru sallamaya çalışırken ani bir refleksle kendisini engellemeye çalıştım. Bu engelleme sonucu şiş boğaz ya da kalp bölgem yerine sağ göğüs alt kısmına saplandı."

Saldırı sonucu yaralanan İnfaz ve Koruma Memuru G.B. Rize Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi yapılarak 12 saat kontrol altında tutulan G.B.'nin tedavisinin evinde devam ettiği öğrenildi. İnfaz ve Koruma Memuru G.B., saldırgandan şikayetçi olacağını söyledi.

Bu arada cezaevindeki bu saldırıyı gerçekleştiren hükümlü T.B.'nin, olayın ardından  kendi vücüdunu jiletle kestiği, tedavi için Rize Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.