Rize'de Sokaklar Modernleşiyor

Rize'de Sokaklar Modernleşiyor
Rize Belediyesi, Rize'yi daha yaşanılabilir bir şehir yapmak için sokak yapım çalışmalarına devam ediyor

Rize şehir merkezinde bulunan ve kullanım ömrünü tamamlamış olan sokaklarda Rize Belediyesi tarafından yürütülen yapım çalışmaları devam ediyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın talimatıyla ihtiyaca göre belirlenen yerlerde bakım onarım çalışmaları, Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ettiriliyor.

rize-belediyesi-sokak-yapim-calismalarina-devam-ediyor-(1).jpg

Çarşı Mahallesi Hafız Seyfullah Sokak, Yeni Evler Sokak, Çeşme Sokak, Halıcılar Sokak üzerinde 3 bin 154 m2 alanda içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon altyapısı ile yol, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarının yapımına başlayan Rize Belediyesi ömrünü tamamlamış sokakları modern hale getiriyor.

Alt yapı çalışmaları bitirilen alanların, üst yapı çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 610 bin TL'lik bir yatırımla yeniden şekillenecek olan ara sokaklarda 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.

rize-belediyesi-sokak-yapim-calismalarina-devam-ediyor-(3).jpg

Çalışmalar kapsamında yapımı devam eden alanlarda yağmursuyu altyapısı yenilenerek, yol kaplaması ise yüzey sertleştiricili perdahlı beton olarak yapılıyor. Kaldırımlar doğal taş granit bordür ve kaplama taşı ile döşeniyor. Yapım çalışması içerisinde olan alanların aydınlatma sistemi ise dekoratif aydınlatma direkleri ile donatılıyor.

Birbirine bağlantılı olarak dört ayrı sokakta yapılan yenileme çalışmalarında, 510 metre düktil içme suyu borusu, 585 metre yağmursuyu ve kanalizasyon şebekesi, 1115 m2 kaldırım granit kaplama, 770 metre granit bordür, 50 adet dekoratif aydınlatma direği kullanılacak.

resat-kasap.20140814161015.jpgÇalışmalarla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Bu şehir hepimizin şehridir. Özellikle seçim sürecinde dolaşmış olduğumuz ilimizde bir çok eksiklikle karşılaştık. Vatandaşlarımızı dinledik ve sorunları not aldık. Şimdi ise çalışarak bu sorunları ortadan kaldırıyoruz. Gönül ister ki bütün eksiklikleri bir anda ortadan kaldıralım fakat bu bir anda bu mümkün değil. Çalışmalarımıza öncelikli yerlerden başlayarak devam ediyoruz. Daha yaşanabilir bir Rize için ekip arkadaşlarımızla beraber hemşerilerimize hizmet etmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yürütülen çalışmalar esnasında çevreye vermiş olduğumuz rahatsızlıktan ötürü hemşehrilerimizin anlayışına sığınıyoruz. Çalışmalarımızı en kısa süre içerisinde tamamlamayı öncelikli olarak göz önünde bulunduruyoruz" dedi.

rize-belediyesi-sokak-yapim-calismalarina-devam-ediyor-(4).jpg

rize-belediyesi-sokak-yapim-calismalarina-devam-ediyor-(5).jpg