Rize'de Sular Durulmuyor!

Rize'de Sular Durulmuyor!
"Rize'de balık bile avlanması yasak olan derede iş makinaları nasıl serbestçe çalışabiliyor yoksa Zonguldak'taki köprü faciasının bir benzerinin Rize'de yaşanması mı isteniyor" İşte bu sözlerin sahibi:

Koruma altında olmasına rağmen çeşitli gerekçeler gösterilerek Fırtına Deresi'nden malzeme alınmaya devam edildiğini ifade eden Ardeşen Belediye Meclisi Üyesi Saltuk Deniz bu duruma basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Rize'nin Ardeşen ilçesi Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Saltuk Deniz, geçen hafta Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yıkılan köprü ile aynı tarihlerde inşa edilen Fırtına Köprüsü için teknik inceleme ve inceleme sona erene kadar balık tutmanın bile yasak olduğu Fırtına Deresi'nden malzeme alımının durdurulmasını talep etmelerine rağmen dere yatağından malzeme alımına devam edilmesine tepki gösterdi.

Fırtına Deresi'nden malzeme alan iş makinelerinin olduğu yerde basın açıklaması yapan Deniz açıklamasında şunları kaydetti: Geçtiğimiz günlerde Fırtına Köprüsü üzerinde teknik bir inceleme yapılmasını ve teknik inceleme sonuçları gelene kadar Fırtına Deresi'nden malzeme alınmasının yasaklanmasını talep etmiştik. Kaymakamlıktan bize gönderilen cevabi yazıda konuyla ilgili gerekli makamlara talebimizin iletildiği ifade edilmişti. Biz köprüyle ilgili teknik incelemenin sonuçlarını beklerken bugün vatandaşlarımızın bize vermiş olduğu bilgi üzerine Fırtına Köprüsünün bulunduğu yere geldiğimizde köprünün ayaklarına yakın yerlerde iş makinalarının çalıştığını ve malzeme çıkardığını gördük.

Bilindiği gibi Fırtına Deresi koruma altında bir yer olmasına rağmen yıllardır malzeme alınan bir bölge. Daha öncede Kaçed Derneği, Fırtına Deresi'nden malzeme alınmasının köprünün güvenliğini tehlikeye düşürebileceğini duyurmuştu. Çaycuma’daki köprü felaketi daha yeni olmuşken ve Çaycuma'daki köprüyle aynı tarihlerde yapılmış Fırtına Köprüsü hakkında araştırma talebi varken, yeniden malzeme alınmaya başlanılması kabul edilecek bir durum değildir.

saltuk-deniz.20120420233740.jpg

Meclis Üyesi Deniz açıklamasını aşağıdaki 3 soruya yanıt beklediklerini bildirerek tamamladı:

Soru 1: Bu malzeme alımları izinli midir ? Değil midir? Bu izni kimler, nasıl ve ne şekilde vermiştir?

Soru 2: Fırtına Köprüsü ile ilgili teknik heyet inceleme yapmış mıdır? Yapmışsa ne rapor vermiştir?

Soru 3: Vatandaşların Fırtına Deresi'nden balık tutması bile yasakken iş makinalarıyla Fırtına Deresi'nden binlerce metreküp malzeme alınması nasıl serbest olabiliyor?

İLGİLİ HABERİMİZ

Fırtına'ya Kapılmadan Fırtına'ya Önlem İsteği