Rize'de Tesadüfe Yer Yok!

Rize'de Tesadüfe Yer Yok!
Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum'da sürdüren Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Engin Korukır, sezon sonu işlerini tesadüfe bırakmadan birinci olarak Süper Lige çıkmak istediklerini açıkladı.

Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor yeni sezon hazırlıklarını Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde sürdürüyor. Teknik Direktör Korukır antrenman sırasında yaptığı açıklamada 3 oyuncu daha transfer edeceklerini açıkladı.

“LİGİ LİDER OLARAK BİTİRİP SÜPER LİGE ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Teknik direktör Engin Korukır nezaretinde günde üç antrenmanla 2 bin 500 rakımda oksijen depolayan Çaykur Rizespor ligi lider tamamlayarak süper lige direk dahil olmayı hedefliyor. Atatürk Üniversitesi spor tesislerinde kondisyon çalışması yapan futbolcuların hırsı dikkat çekiyor.

rizespor-antrenman-4.jpg

rizespor-antrenman-3.20120713005727.jpg

Geçtiğimiz yıl Çaykur Rizespor olarak süper lig fırsatını kaçırdıklarını ifade eden Korukır, "Bu büyük bir fırsattı. Bir alt lig ile bir üst lig arasında hem kalite olarak fark var hem de maddi açıdan çok büyük bir fark var. Bizim takımımız şu anda kurumsallaşma alanında bana göre Türkiye’deki en önemli kulüplerden bir tanesi ama sportif başarı kurumsallaşmaya çok büyük bir destek olacaktır. Eğer biz sportif başarıyı da yerine getirirsek hem ekonomimizi düzeltmiş olacağız” dedi.

"TEK HEDEFİMİZ VAR BİRİNCİ OLMAK"

Çok iyi ve kaliteli bir oyuncu grubu ile çalıştıklarını belirten Korukır, "Takım olarak gerekli mevkileri transferleri yaptık. Aldığımız oyuncularında çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Erzurum’da da sezon başı çalışmaları bana hep iyi geldi bu senede iyi geleceğini düşünüyorum. Sezon sonu da işimizi tesadüflere bırakmadan bitirmek istiyoruz. Biz bu sene 4 tane transfer yaptık, şimdi listemizde üç oyuncu ismi daha var ama onlar bizde saklı kalıyor. Çünkü birisi talip olduğu zaman ikinci talipli fiyatı arttırıyor ama 3 oyuncu daha alacağız" diye konuştu.

engin-korukir-caykur-rizespor-teknik-direktoru.jpg

“ERZURUM’DA SAHA SAYISI YETERLİ DEĞİL, BU EKSİKLİK GİDERİLİRSE ERZURUM AVUSTURYA OLABİLİR”

Erzurum’un bir sporcunun anatomi yapısına çok büyük katkı sağlayacak bir havaya sahip olduğunu anlatan teknik direktör Korukır, "Erzurum son yıllarda bir spor kenti oldu. Burada yapacağımız çalışmaların bize çok şey katacağını düşündüğüm için burayı tercih ettik. Daha önceki senelere göre Erzurum daha iyi. Buraya daha çok spor sahası yapılarsa, futbol kulüpleri tarafından daha çekici hale gelir. Biraz daha saha sayısı arttırırlarsa belki buraya 15 veya 16 tane daha takım gelebilir. Hem bu Erzurum için iyi hem ülkemiz için iyi, hem de sporcuların gelişmesi için çok iyi olacağını düşünüyorum. Ama sadece bunlara benim söylememle dile getirmemle olacak şeyler değil. Erzurum Atatürk Üniversitesi nasıl geliştiyse Erzurum’daki spor imkânlarının da aynı şekilde gelişmesi lazım. Sportif alanda gelişmeniz demek bir çok önemli takımın burada kamp yapması demek. Söylediklerimin lafta kalmasını istemiyorum. Yetkililer bu konuyu ciddi şekilde tartışmaları lazım sadece burada değil Türkiye’de tartışmaları lazım. İşte tartışılacak yer neresidir Ankara’dır. Spor bakanlığıyla görüşülüp buraya daha çok yatırım yapılması sağlanabilir. Şuan burada her geçen gün spor adına bir kayıp olacaktır. Bakıyorsunuz Türkiye’nin en önemli atletleri burada çalışıyor. Bakın bireysel sporcularda burada çalışıyor. Şimdi çıkın Palandöken’de atletizimle uğraşan sporcuları görürsünüz. Niçin burayı tercih ediyorlar. Çünkü onlara bir katkı sağlıyor buranın havası. Yani kullanıp değerlendirmek lazım buraları. Yetkililerle bende görüştüm “Seneye 4 tane sahamız bitecek! dediler inşallah biter. Biterse biz seneye yine geliriz. Ben hep tercih ediyorum zaten, ben burada bir hafta kalacağıma 27 gün kalırım. Şu an burada 7 gün kalacağım sonra başka bir yere gidip orada da 20 gün kalacağım aradaki tezatlığa bakar mısınız. Gittiğim yerlerdeki otellerin fiziki yapısı burası gibi değil. Buradaki otelleri tebrik etmek istiyorum hepsi müthiş hizmet veriyor. Sporcunun istediği nedir, iyi dinlenme iyi beslenme iyi hizmet hepsi buradaki otellerde mevcut. Ama birde sportif gelişme sağlanırsa hem Erzurum’a hem spora çok şey katacak. Yani niye bu kadar geç kalınmış onu da anlamış değilim. Büyük takımlarımız Avusturya’ya gidiyor oradaki havayla buradaki hava aynı tek fark spor tesisi bu sorunu çözmeliyiz. Büyük takımlar neden oraya gitsin ki veya ben niye buradan başka bir yere gidim. Bu şikayet değil de benim gibi futbol adamı için bir temenni. İnşallah bu dediklerimiz olurda hem futbolumuz kazanır hem de şehir. “ şeklinde konuştu.

rizespor-antrenman-1.20120713005801.jpg

rizespor-antrenman-2.20120713005814.jpg

rizespor-antrenman-5.jpg