Rize’de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastaları İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

Rize’de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastaları İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
Rize Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), tedavi gören hastalar için bu kez sinema etkinliği gerçekleştirdi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ruh Sağlığı Birimi Koordinatörlüğünde Rize Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezine kayıtlı olan hastaların sosyalleşme, toplum içinde yaşamaya uyum sağlayabilme ve iletişim becerilerini arttırmaya yönelik yapılan rehabilitasyon çalışmaları yapılmakta olduğu kaydedilerek, “Hastaların tıbbi tedavisi ve terapilerinin yanında onları olabildiğince hayatın içinde tutmak ve rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklere en son sinema etkinliğimizi ekledik.” İfadelerine yer verildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Amacımız ruhsal bozukluğu olan hastaları topluma kazandırmak, sosyal becerilerini geliştirmek, hastalıkla baş etme becerilerini ve toplumsal-mesleki işlevselliklerini arttırmaktır.” dedi.

Tepe, yapılan sinema etkinliğinin TRSM dışında toplumla iç içe bir faaliyet olması sebebiyle toplumsal yaşama katılımı destekleme amacına uygun olduğunu vurguladı.

Tepe, hasta ve hasta yakınları ile birlikte vizyonda olan bir sinema filmine gittiklerini, sinemada film izlemenin keyfini yaşayıp hoşça vakit geçirdiklerini belirterek, bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde destek olan Pempe Köşk Sinemaları işletmesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hastalar için ayrıca kentte bir balıkçı tarafından organize edilen faaliyette TRSM çalışanlarıyla birlikte deniz kenarında öğle yemeği etkinliği gerçekleştirdi.

rize-toplum-ruh-sagligi-merkezi-hastalarina-sinema-etkinligi-(2).jpgrize-toplum-ruh-sagligi-merkezi-hastalarina-sinema-etkinligi-(3).jpgrize-toplum-ruh-sagligi-merkezi-hastalarina-sinema-etkinligi-(4).jpgrize-toplum-ruh-sagligi-merkezi-hastalarina-sinema-etkinligi-(5).jpgrize-toplum-ruh-sagligi-merkezi-hastalarina-sinema-etkinligi-(1).jpgrize-toplum-ruh-sagligi-merkezi-hastalarina-sinema-etkinligi-(8).jpgrize’de-toplum-ruh-sagligi-merkezi-hastalarina-sinema-etkinligi-53.jpg