Rize'de Toprak Kayması Nedeniyle 3 Ev Tahliye Edildi

Rize'de Toprak Kayması Nedeniyle 3 Ev Tahliye Edildi
Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. 

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Ayvalık köyünde bir hafta önce iki katlı evin alt kısmında toprak kayması meydana geldi. 

Köyde inceleme yapan AFAD ekipleri, heyelan riski taşıyan 3 ev için tahliye kararı verdi.

AFAD İl Müdürü Şakir Kurk, AA muhabirine, toprak kayması dolayısıyla söz konusu evleri boşalttıklarını belirterek, ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kahvaltı ederken heyelanın meydana geldiğini anlatan Ayşe Tozkoparan ”Bir anda bir gürültü geldi. 'Deprem mi oldu' diye cama koştum. Önce evin altı koptu, sonradan üstü geldi. Hemen eşimin yanına gidip 'evin altı koptu hemen dışarı çıkalım' dedim. Ayaklarımız yanlı ayak dışarı koştuk. Daha sonra komşularımızın evine gidip onları kontrol ettik. Çok şükür can kaybı olmadı ama evlerimiz kötü durumda. Mağdur durumdayız“ ifadelerini kullandı.

3 yılda tamamlayabildikleri evlerinden başka gidecek yerleri olmadığını belirten Şenol Tozkoparan ise "Buralar bize dededen babadan kalan yerler, gidecek başka yerimiz yok. Burada hasarlı kayaların temizlenip güçlendirme yapılmasını bekliyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi.

rizenin-ikizdere-ilcesinde-heyelan-(1).jpgrizenin-ikizdere-ilcesinde-heyelan-(2).jpgrizenin-ikizdere-ilcesinde-heyelan-(3).jpg