Rize'de Trafik Sorunu Kalmayacak

Rize'de Trafik Sorunu Kalmayacak
Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’nin trafik sorununu çözmek için girişimlerini başlattı.

Ak Parti Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize şehir merkezinin trafik sorununu çözmek amacıyla 9 kişilik heyetle birlikte incelemelerde bulundu.

Rize’de yapılması planlanan ulaşım ve imar revizyonu çalışmaları için tespitlerde bulunmak amacıyla Ankara Ana Ulaşım Ana Plan’ında görev yapan 9 kişilik heyet, Rize şehir merkezinin yoğun kullanılan yollarında ve kavşaklarında inceleme yaptı.

Heyette, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Ana Planı Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Özbay, Gazi Üniversitesi Şehir Planlaması Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Metin Şenbil ile Ankara Metro Ulaşım Ana Plan İcra Kurulundan 9 kişi yer aldı.

rize-trafigine-bilimsel-cozum-1.jpg

HEYET, SEÇİMDEN SONRA YENİDEN RİZE’YE GELECEK

Rize’nin ulaşım problemine yönelik ön inceleme yaptıklarını belirten Kasap, oluşturacakları ulaşım planının şehrin aksayan noktalarına çözüm getireceğini söyledi.

Seçim sonrası yeniden Rize’ye gelecek olan heyetin ulaşım planına son şeklini vererek çalışmalara başlanılacağını söyleyen Kasap, “Ankara’da benimde içinde olduğum heyetle birlikte Rize’nin ulaşım sorununu çözmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Çözüm odaklı çalışarak trafik sorun olmaktan çıkacaktır. Alternatif yollar ve imar planlarında gerekli değişiklikleri yaparak trafik sorunu en asgari seviyeye indireceğiz. Bu doğrultuda Güney Çevre yolunu ve problemli olarak gördüğümüz kavşakları incelediler. Rize’nin yeni imar planını da bu ekiple birlikte revize etmeyi planladığımız için şehri nasıl daha geniş bir sahaya yaymamız gerektiği konusunda ilk izlenimlerini bizimle paylaştılar.” dedi.