Rize'de TRSM hastalarından resim sergisi

Rize'de TRSM hastalarından resim sergisi
Rize Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören hastaların yapmış olduğu tablolar ve ürünler, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününde Rize Şimal AVM’de sergilenecek.

Kronik ruhsal bozukluklar konusunda farkındalık oluşturmak, hastaların ve yakınlarının yaşamlarına katkı sağlamak ve damgalamayı engellemek amacıyla düzenlenen farkındalık etkinlikleri kapsamında; Rize Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren TRSM tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanan kronik ruhsal bozukluğu olan hastalar tarafından ortaya konan resim ve ürünler 10 Ekim Ruh Sağlığı Günü (Salı günü) saat 11.00’da Şimal AVM’de açılacak.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı birimi ve Rize Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi koordinasyonuyla hazırlanan ve Şimal AVM yönetimi tarafından desteklenen sergi 4 gün boyunca açık olacak.

Sergi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde kayıtlı hastaların birey olarak sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve usta öğretici eşliğinde yapmış oldukları resim tablolarını makul bedellerle 4 gün boyunca satışa sunulacak olup, bu faaliyet sonunda elde edilecek olan gelir ile merkezin hastalara daha iyi hizmet sunabilmek için istedikleri sanatsal malzeme ihtiyaçlarının karşılanması amaçlandığı belirtildi.

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.