Rize’de Tübitak Destekli Bilim Fuarı

Rize’de Tübitak Destekli Bilim Fuarı
Rize’de TÜBİTAK desteği ile düzenlenen ‘Bilim Fuarı’ heyecanı yaşandı.

Rize’nin Güneysu ilçesi Şehit Metin Çetin Ortaokulu, yeni bir projeye imza atarak Tübitak destekli bilim fuarı düzenledi.

Güneysu ilçesi Kıbledağı köyünde bulunan Şehit Metin Çetin Ortaokulu'nda Fen ve Teknoloji Öğretmeni Dilek Yiğit’in danışmanlığında TÜBİTAK destekli bilim fuarı açıldı.

rizede-tubitak-destekli-bilim-fuari-acildi-1.20140411212138.jpg

rizede-tubitak-destekli-bilim-fuari-acildi-3.jpg

Fuarda okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu 30 farklı proje sergilendi. Bu projelerden 10 tanesi öğrencilerin kendi ürettikleri projeler olurken diğer 20 proje ise araştırma ve bu araştırma sonucunda yapılan deneylerden oluştu.

Okul bahçesinde düzenlenen fuarın açılışına İlçe Milli Eğitim  Şube Müdürü Suat Hayri Köseoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen  Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Dekan Yrd.  Doç. Dr. Serdar Makbul, ilçede bulunan diğer okulların idareci, öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda veli katıldı. Proje ve deneylerin sergilenmiş olduğu bilim fuarı büyük ilgi gördü.

 

rizede-tubitak-destekli-bilim-fuari-acildi-4.jpg

rize’de-tubitak-destekli-bilim-fuari-2.jpg

Okul Müdürü Emine Seven, bilim fuarıyla ilgili yaptığı açıklamada, bilim fuarının öğrencilerin araştırma yapma, keşfetme ve yeteneklerini geliştirme de önemli katkısının olduğunu belirtti.

Bilim fuarının bir amacının da öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Seven, fuarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

rizede-tubitak-destekli-bilim-fuari-acildi-7.jpg

rizede-tubitak-destekli-bilim-fuari-acildi-2.jpg

rizede-tubitak-destekli-bilim-fuari-acildi-5.jpg

rize’de-tubitak-destekli-bilim-fuari-1.jpg

rize’de-tubitak-destekli-bilim-fuari-3.jpg

rizede-tubitak-destekli-bilim-fuari-acildi-6.jpg

rizede-tubitak-destekli-bilim-fuari-acildi-8.jpg