Rize’de Üniversite Öğrencilerinin Rafting Heyecanı

Rize’de Üniversite Öğrencilerinin Rafting Heyecanı
Rize'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programla üniversite öğrencileri rafting yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi öğrencileri Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına Deresi'nde rafting heyecanı yaşadı. Botla yaklaşık 2 kilometrelik parkuru geçen öğrenciler rafting yapmanın heyecanını yaşadı, bazıları ise zipline aktivitesine katılarak eğlendi. 

firtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(4)-001.jpg

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler 6'şar kişilik gruplar halinde ikiye ayrıldı. Her gruba eğitmenlik yapan bir Rafting milli takım sporcusu eşliğinde dereye girmeye hazırlanan gençlere önce karada eğitim verildi. Bota nasıl binileceği, nasıl oturulacağı, kürek çekme teknikleri gibi güvenlik tedbirlerinin anlatılmasının ardından hazırlanan botlar dereye indirildi. Toplamda 2 kilometrelik parkurda dere akıntısıyla mücadele eden gençler yüksek seviyede adrenalin yaşadı.

firtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(6)-001.jpg

Öğrencilerin bu heyecanına eşlik eden Öğr. Gör. Yakup Alişan "Çok heyecanlıydı, çok iyiydi ama su çok soğuktu. Herkese bu heyecanı yaşamasını tavsiye ediyorum ve bu heyecanı yaşamaya davet ediyorum" derken, Aleyna Bulut isimli öğrenci ise ilk kez rafting yaptığını dile getirerek "Keşke daha uzun olsaydı. Çok heyecanlıydı. Herkes bu heyecanı denemeli" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere rafting esnasında eşlik eden Rafting Milli Takım sporcusu Furkan Yanoğlu ise eğitmenler dinlendikten sonra raftinginin tehlikesinin bulunmadığını dile getirerek "Arkadaşlarımız ilk kez rafting yaptılar çok da eğlendiler. Biraz çalıştıktan sonra iyi bir rafting sporcusu da olabilirler" açıklamasında bulundu.

firtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(2).jpg

Özellikle Arap turistlerin raftinge çok ilgi gösterdiğini dile getiren Yanoğlu "Özellikle Arap turistler daha çok ilgi gösteriyor. Geldiklerinde, biliyorsunuz Araplar yüzme bilmedikleri halde suda çok eğlenceli zaman geçiriyorlar. Yerli turistlerde geliyorlar onlarında ilgisi çok güzel. Her geçen sezon rafting sporunu daha da ileriye götürüyoruz" diye konuştu.

Katılımcılardan Erva Kılıç ise ilk defa rafting yaptığını belirterek, çok heyecanlı ve güzel vakit geçirdiklerini bildirdi.

firtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(7).jpgfirtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(3).jpgfirtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(4).jpgfirtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(5).jpg

firtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(8).jpgfirtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(10).jpgfirtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(11).jpgfirtina-deresinde-ogrencilerin-rafting-keyfi-(12).jpg