Rize'de Uyuşturucu Operasyonu

Rize'de  Uyuşturucu Operasyonu
Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda esrar ve uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Uyuşturucunun saklandığı yeri ise narkotik köpeği Hektor tespit etti.

Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha huzurlu ve daha güvenli bir Rize için suç ve suçlularla mücadele konusunda taviz vermeksizin çalışmalarına devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen uygulamalar sonucu Merkez İlçe Tophane Mahallesinde bulunan bir işyerine İstanbul ilinden kargoyla uyuşturucu madde geleceği bilgisine ulaşan ekipler, Uyuşturucu Arama Köpeği Hektor’le yaptıkları aramada; 2 adet cam kavanoz içerisinde toplam 10.45 gr ve 10.10 gr esrar maddesi olduğu değerlendirilen yeşil renkli bitki kırıntıları, 2 adet beyaz renkli kağıda sarılı halde toplam 1.70 gr metamfetamin maddesi olduğu değerlendirilen Beyaz Renkli Toz Madde, 2 adet metamfetamin içiminde kullanılan cam aparat, 1 adet 9 mm Pietro Beretta marka tabanca ve bu tabancaya ait şarjöre takılı vaziyette 11 adet fişek ele geçirildi. Şüpheli A.U. Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerekli işlemlerin yapılmasının ardından, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. 

rizede-uyusturucu-operasyonu-(2)-001.jpg

Yine İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Tophane Mahallesinde yapılan kontroller esnasında E.K. isimli şahıs üzerinden beyaz renkli poşete sarılı vaziyette darılı ağırlığı 11.46 gr yeşil renkli toz esrar olduğu değerlendirilen madde tespit edilmesi üzerine adı geçen şahıs ile ilgili gerekli adli işlemler gerçekleştirildi.

Ayrıca; Yeniköy Mahallesinde bulunan bir iş yerinde meydana gelen kasten adam öldürmeye teşebbüs, 6136 SKM muhalefet ve mala zarar verme olayının şüphelileri Y.Y., A.A., ve Z.Ç. isimli şahıslar, olayın ardından kaçmış oldukları araç ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yakalanmış, araç ve şahıslar üzerinde yapılan aramada bir adet ruhsatsız 9 mm. çapında tabanca ele geçirildi. Olayın müştekilerine ait olan 53 plakalı araç içerisinde yapılan incelemede ise araç üzerinde 4 adet kurşun deliği olduğu tespit edilirken, olayla ilgili olarak tahkikatın devam ettiği bildirildi.

rizede-uyusturucu-operasyonu-(4)-001.jpgrizede-uyusturucu-operasyonu-(1)-001.jpgrizede-uyusturucu-operasyonu-(3)-001.jpg