Rize'de Vekiller Yerin 600 Metre Altında İftar Yaptı - VİDEO

Rize'de Vekiller Yerin 600 Metre Altında İftar Yaptı - VİDEO
Çayeli Bakır İşletmeleri, yerin 600 metre altında düzenlenen iftar yemeğinde AK Parti Rize Milletvekillerini ağırladı.

Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli Beldesinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük bakır madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri, yerin 600 metre altında düzenlenen iftar yemeğinde AK Parti Rize Milletvekillerini ağırladı.

AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar’ın yanı sıra, Çayeli ve Madenli belediye başkanları ve teşkilat başkanlarının da katıldığı iftar davetinin ev sahipliğini ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson yaptı.

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti.jpg

Davetlileri maden girişinde karşılayan Anderson, tesislerini ilk kez ziyaret eden davetlilere kısa bir brifing sundu ve emniyet kuralları hakkında bilgi verdi. Yeraltı turu için gerekli ekipmanların giyilmesinin ardından yerin yaklaşık 600 metre altına asansörle hareket edildi. Yeraltı turu sırasında uzaktan kumandalı kepçe ile yapılan operasyon ilgi ile izlendi.

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(7).jpg

Ezan vaktinin yaklaşmasıyla birlikte oruçlarını açmak üzere yeraltı yemekhanesine giden davetliler, iftar vaktini bekleyen çalışanlarla sohbet etti. Yerüstündeki meslektaşlarıyla internet üzerinden görüntülü bağlantı kuran çalışanlar iftar öncesinde birlikte Kur’an-ı Kerim dinlediler. Ezanın okunmasıyla birlikte milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri ÇBİ çalışanları ile birlikte oruçlarını açtılar. Evlerinde bulunan meslektaşlarına internet üzerinden “İyi iftarlar, Allah kabul etsin arkadaşlar” diyen ÇBİ çalışanları vekillerle iftar boyunca sohbet etme imkanı buldu.

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(10).jpg

İftar sonrasında bir açıklama yapan ÇBİ Genel Müdürü Anderson, “Yeraltında çalışan personelimiz, tıpkı yerüstünde çalışan personelimiz gibi emniyetli bir ortamda bütün teknolojik imkanların bulunduğu mekanlarda iftarlarını açıyorlar. Birlikte içtiğimiz sıcak çorbaya sıcak sohbetleriyle eşlik eden ve davetimizi kabul ederek bizleri onurlandıran sayın vekillerimize, belediye başkanlarımıza ve parti yönetimine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Firmamızın uygulamakta olduğu yüksek emniyet standartlarını misafirlerimize bizzat gösterme fırsatı bulduğum için de ayrıca mutlu olduğumu belirtmek isterim. Çayeli Bakır, dünyanın en emniyetli madenlerinden biridir ve bu özellikleri ile bulunduğu bölgeye ve ülkemize ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan değer katmaya devam edecektir” dedi.

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(9).jpg

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal maden işçileri ile beraber oruç açmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Rize’mizin yer üstü güzel olduğu kadar yer altı da güzelmiş. Ben sadece yer üstü güzelliklerini değil, Rize’nin yer altı güzelliklerini de tüm dünyanın duymasını istiyorum” dedi.

Çay ikramının ardından yerüstüne hareket eden vekiller kıyafetlerini değiştirerek tesisten ayrıldılar.

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(1).jpg

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(2).jpg

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(3).jpg

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(4).jpg

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(5).jpg

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(6).jpg

rizede-vekiller-yerin-600-metre-altinda-iftar-yapti-(8).jpg