Rize'de Vergi Tahsilatında Yüzde 88.62'lik Başarı

Rize'de Vergi Tahsilatında Yüzde 88.62'lik Başarı
Rize Defterdarlık Müdürü Nurettin Dirican, Rize'de vergi tahsilatında Yüzde 88.62'lik başarı sağlandığını açıkladı.

Rize Defterdarlık Müdürü Nurettin Dirican vergi haftası dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Dirican “2012 yılında yapılan ticari faaliyetler sonucu 596.306.896 TL vergi tahakkuku, 528.474.770.- TL vergi tahsilatı yapılmış olup, tahsilat oranı % 88,62 olarak gerçekleşmiştir.” dedi

Rize Deftedarı Nurettin Dirican açıklamasında vergi haftası süresince; sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, okullar çeşitli kademedeki yönetici ve Maliye çalışanlarınca ziyaret edilerek verginin önemi anlatılacağını böylelikle sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulmasına çalışılacağını ifade etti.

Devletimize karşı yüklendiğimiz vatandaşlık görevlerimizin en önemlilerinden birinin vergi olduğuna dikkat çeken Dirican “Vergi size dönen hizmettir, vergi iştir, vergi aştır. Vergi çocuklarımızın, nesillerimizin geleceğidir.” dedi.

nurettin-dirican-rize-defterdarlik-muduru.jpg

Ülkemizin vergi dışındaki gelir getirici kaynaklarının kısıtlı olması ve enerjide büyük oranda dışa bağımlı olunması vergi gelirlerini Devletimiz için vazgeçilmez kıldığını ifade eden Dirican; bütün mükelleflerin belge düzeni hususunda gereken önem ve hassasiyet göstererek bu sürece katkıda bulunmaları isteyerek, "Tüm vatandaşlarımızın da alışverişleri karşılığında fatura, perakende satış fişi gibi belgelerini almayı gerek kendilerinin gerekse çocuklarının ve bu ülkenin geleceği için bir ödev olarak benimsemeleri gerektiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Dirican, Maliye ve Muhasebe camiasının Vergi Haftasını içtenlikle kutlayarak, "ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.