Rize’de Yağmura Rağmen Demokrasi Mitingine Yoğun Katılım

Rize’de Yağmura Rağmen Demokrasi Mitingine Yoğun Katılım
Rize'de de tüm yurtta olduğu gibi düzenlenen eş zamanlı Demokrasi Mitingi yoğun yağmura rağmen çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşiyor.

Rize’de vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için alanlarda toplandı.  

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur altında toplanan binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için bir araya geldi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla alanı doldurdu.

Mitinge, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Osman Aşkın Bak, Hikmet Ayar, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Rize Belediye Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı. 

demokrasi-ve-sehitler-mitingi-rize.jpg

Meydanda kurulan dev ekrandan vatandaşlar İstanbul'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni takip etti. Türk bayraklarını alan herkes meydana akın etti. Yağmura rağmen meydan tıka basa doldu. Mitingde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından ilk konuşmayı Rize Valisi Erdoğan Bektaş yaptı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnen ve 15 Temmuz'dan bu yana meydanda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür ederek, demokrasi bayramında bir araya geldiklerini söyledi. Son günlerde olan bitenlerin iyice ortaya çıktığını ifade eden Bektaş, "Herkes ve bütün dünya olup biteni görüyor. Görmek isteyenler görüyor. Gerçekten ülkemiz ve milletimiz çok önemli problemi arkaya atmayı sizlerin sayesinde başardı. 21 gün boyunca bu meydanlarda nöbet tutarak bu işin sahibi olduğunu söylediniz." dedi.

Bektaş konuşmasında Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı saldırılara neden olarak, petrol üreten Arap ülkeleri ile Türkiye arasında gerçekleştirilen gizli alışverişi gösterdi. Bektaş emperyalist ülkelerin petrol üreten Arap ülkelerini sömürdüğünü, bu ülkelerin Türkiye'yi bur kurtarıcı olarak gördüklerini söyledi. Bektaş, olup bitenin belli olduğunu belirterek, "Bu bizim sıkıntımız, bizim günahımız bizim suçumuz neydi? Bunu biliyoruz. Bizimle uğraşanların derdinin ne olduğunu biliyoruz. Sizler daha iyi biliyorsunuz. 15 Temmuz'dan bu yana meydanlardasınız." diye konuştu.

demokrasi-ve-sehitler-mitingi-rize-(8).jpg

Mitingde siyasi partiler adına ilk konuşmayı MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben Yaptı. Birben de konuşmasında yaşanan ihanet girişimine karşı birlik çağrısında bulunarak, bu girişimi engelleyin büyük Türk milletine teşekkür etti. Saadet Partisi adına konuşmayı ile İl Başkanı Muhammet Kaçar yaptı. Son konuşmayı ise AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı yaptı. Avcı konuşmasında, FETÖ'ye bağlı bir TV kanalında darbe girişimi gecesi, Türk milletinin aşağılanarak "Bunlar tüfek kullanmasını bilmez, yatmasını bilmez. Tanklara nasıl karşı koyacaklar" sözlerini hatırlatarak, "Ey gafil bu millet kazma ve kürek ile kurtuluş savaşını kazanmıştır. Bu millet çarığı olmadan, azığı olmadan Kurtuluş Savaşını kazanmıştır" dedi.

demokrasi-ve-sehitler-mitingi-rize-(7).jpg

Ayrıca, 15 Temmuz'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da bağlı olduğu birlikten komutanlarının "tatbikat var" emriyle silahlanarak çıkan ve darbe girişimini çevre güvenliği aldıkları caddedeki bir kafeden öğrenen er Resul Nişancı da destek verdi. 

Rize’de Yağmura Rağmen Demokrasi Mitingine Yoğun Katılım

demokrasi-ve-sehitler-mitingi-foto-galeri.jpg