Rize'de Yeni Kardiyoloji Servisi ve İkinci Anjiyo Cihazı Hizmete Girdi

Rize'de Yeni Kardiyoloji Servisi ve İkinci Anjiyo Cihazı Hizmete Girdi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ek kardiyoloji servisi ve ikinci anjiyo cihazı hizmete girdi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji kliniğinin gerek yapılan anjiyo işlemleri gerekse de yoğun bakım ve servis hizmetleriyle sadece Rize'ye değil tüm bölgeye başarılı bir şekilde hizmet verdiği belirtildi.

Ancak son zamanlarda artan hasta sayısı sebebiyle mevcut kapasitenin ciddi bir şekilde zorlandığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu durum zaman zaman hastalarımızın acil serviste klinikte yer açılıncaya kadar daha fazla beklemesine sebep olmuştur" denildi.

2023 yılı ilk 10 ayında yaklaşık 2 bin 500 anjiyo işleminin yapıldığı birimde, özellikle son dönemde acil kardiyoloji vakalarında yaşanan artışın beraberinde getirdiği yoğunluğu azaltmak adına Sağlık Bakanlığı'ndan ikinci anjiyo cihazı talep edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Beraberinde de zaten sıkışık olan hastanemizde mevcut kardiyoloji servisimizin yatak kapasitesini arttırmak için elimizdeki tüm fiziki mekân ve imkânlar kullanılarak, yeni ilave bir kardiyoloji servisi de hizmete alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

İkinci anjiyo cihazının da Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edildiği ve ilimizde kurulumunun tamamlandığı ve iki gün içerisinde hizmete başlayacağı belirtilen açıklamada, "Bu sayede planlı anjiyo çekimlerinde randevu sürelerinin kısaltılması ve mevcut Kardiyoloji Yataklı Servisi ve Yoğun Bakım Ünitelerinin kapasitelerinin %50 oranında artırılması sağlanarak, vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulması amaçlanmaktadır" denildi.

Açıklamada, “Tüm bu süreçte Bakanlığımızdan gerek tıbbi cihaz, ödenek gerekse de ikinci anjiyo cihazının ilimize kazandırılmasında yoğun emek ve gayretlerinden dolayı Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak, Sayın Valimize, Milletvekillerimize ve Rektörümüze yürekten teşekkür ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-egitim-ve-arastirma-hastanesi-ek-kardiyoloji-servisine-ve-ikinci-anjiyo-cihazina-kavustu.jpg

Kaynak:ELİF BEYHAN AKGÜN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum