Rize'de YGS'ye Gireceklere Uyarı

Rize'de YGS'ye Gireceklere Uyarı
ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, YGS öncesi sınava girecek adaylara ve ailelerine uyarılarda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü, ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 15 Mart 2015 Pazar günü bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Rize’de de yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, sınava girecek adaylara ve adayların ailelerine çeşitli uyarılarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize’de Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın Rize Merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacağını, Rize Merkez’de 6864 adayın sınava gireceğini hatırlatarak, sınavın, Rize Merkez’de cezaevi ile birlikte 22 binada ve 392 salonda gerçekleştirileceğini söyledi.

ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörlüğü olarak,  adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri aldıklarını belirten Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Bu konuda adayların ve ailelerinin herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yoktur. Rahat olsunlar.” dedi.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Prof. Dr. Hüseyin Karaman, adayların herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamaları, bütün yılın emeğinin küçük bir dikkatsizlik ile boşa gitmemesi için aşağıdaki hususlara özellikle dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Rektör'den Adaylara Uyarılar

1. Adaylar yanlarında Sınav Giriş Belgesi ile T.C. Kimlik Numarası yazılı ve fotoğrafları olan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmalıdırlar. Bu belgelerden herhangi birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

2. Zorunlu askerlik görevini yapmakta olan er/erbaşlar ve askeri öğrenciler askeri kimlik belgesi ile sınava girebilirler.

3. Pazar günü 07.00 ile 10.15 arasında İl Nüfus Müdürlüğü ile Çayeli ve Ardeşen İlçe Nüfus Müdürlükleri açık olacaktır. Kimliğini kaybeden öğrenciler Sınav Giriş Belgesi ve iki fotoğrafla birlikte nüfus müdürlüklerine gittiklerinde kimliklerini çıkarabileceklerdir.

4.Sınav başlamadan bir saat önce adayların sınav salonlarına alınmasına başlanacağı için bütün adayların 09.00’da sınava girecekleri binada olmaları gerekmektedir.

5. Adaylar sınav binasına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, kalem, silgi, kalemtraş vb. araçlarla gelmemelidirler. Bunlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir.

6. Sınav başlamadan önce her adaya sınava gireceği salonda kurşun kalem, silgi, kalemtraş verilecektir.

7. Adaylar sınav günü yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler.

8. Sınav başladıktan sonra adayların tuvalet, lavabo veya başka bir ihtiyaç için sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak olduğu ve sınav salonundan dışarı çıkan adaylar tekrar sınava alınmayacağı için bu hususa özellikle dikkat edilmelidir.

9. Cuma günü akşam ve Cumartesi günü adaylar ders çalışmamalıdırlar.

10. Cumartesi gününü açık havada geçirmelidirler.

11. Cumartesi günü 09.00 ile 17.00 arasında sınav yapılacak binalar açık olacaktır. Adaylar mutlaka sınava girecekleri binayı ve solunu önceden görsünler. Hatta sıralarına otursunlar.

Sınava girecek adayların ailelerine de çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Anne babalar çocuklarının bir yıllık emeğinin boşa gitmemesi için sınavdan önceki son iki günde daha bilinçli hareket etmelidirler. Çocuklarının farklı bir psikolojiye girmemeleri, telaşlı ve endişeli bir halde olmamaları için özen göstermelidirler. Kendileri çok heyecanlansalar ve kaygılansalar bile çocuklarına bu durumu hissettirmemeliler. Cumartesi akşamı çocuklarının her zamanki saatte yatmalarına, Pazar sabahı da sınavdan bir saat önce sınava girecekleri binada olacakları şekilde sabah kalkıp evlerinden ayrılmalarına dikkat etmelidirler ve adayın uykusunu tam olarak almış bir şekilde sınava dinç olarak gitmesi aday açısından çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hüseyin Karaman, hem Rize’de hem de ülkemiz genelinde sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar diledi.