Rize'de Yılbaşı Tedbirleri

Rize'de Yılbaşı Tedbirleri
Rize İl Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı akşamında alınacak tedbirleri açıkladı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada genel güvenlik ve asayişin sağlanmasında proaktif bir hizmet anlayışı ile halkın can ve mal emniyetini sağlayan polisimiz yeni yıla vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde girmesini teminen Yılbaşı günü ve tatili süresince vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunacağı yerlerde alışveriş merkezlerinde ve çevresinde Trafik yönünden alınacak tedbirlerin çıkarıldığı ifade edilerek, alınacak tedbirler şöyle sıralandı:
 
1- Rize Otogarına giriş-çıkış yapan bütün otobüsler ve sürücülere ait belgeler titizlikle incelenerek eksiklikleri bulunanlara kesinlikle izin verilmeyecek yasal işlem uygulanacaktır. Şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerin çıkışlarında kuralları uymaları için gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılacaktır.
2- Alışveriş merkezleri çevresinde araç ve yaya trafiği artacağından trafik tedbirleri artırılacaktır.
3- Adnan Menderes Bulvarı, Atatürk, Cumhuriyet Caddeleri ile Cumhuriyet Meydanında trafik denetimleri yapılacaktır.
4- Tüm yol kullanıcılarına trafik kazalarının kural ihlallerinden (uykusuz araç kullanmak, aşırı hız yapma, alkollü araç kullanma, seyahat halinde telefonla konuşma, vb.) meydana geldiğini vurgulayarak dinlenme tesislerinde dinlenmeleri hususunda telkinde bulunulacak, bu şartlarda araç kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.
5- Özellikle saat 24.00 itibariyle yoğunluk oluşabilecek noktalarda gerekli tedbirler alınarak, bu noktalarda ilave ekip görevlendirilecektir.
6-İlimizin farklı noktalarında yasal sınırların üzerinde alkollü araç kullanan sürücülerin tespitine yönelik trafik denetimleri yapılacaktır.
7- Şehir merkezinde kurulu olan MOBESE kameralarının tamamında trafik denetimi yapılacaktır.
8-) Halkımızın huzur ve güven içerisinde yılbaşı gününü ve tatilini geçirmesi için görevli personelimiz gerekli tüm tedbirleri alacak olup,  yeni yılın tüm halkımıza mutlu huzurlu ve kazasız günler getirmesi temennisi ile;
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.