Rize’de YKS Tam Prova’nın 2.’si Yapıldı

Rize’de YKS Tam Prova’nın 2.’si Yapıldı
Rize’de 12. sınıf öğrencilerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın heyecanını yaşadıkları gerçek sınavdaki kuralların birebir uygulandığı YKS Tam Prova uygulamasının 2.’si gerçekleştirildi.

6-7 Mayıs ve 20-21 Mayıs tarihlerinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilen YKS Tam Provada Rize genelindeki lise son sınıf öğrencileri, YKS Sınavının birebir deneyimleme fırsatı buldular.

Rize genelinde liselerde eğitimlerini sürdüren 12. sınıf öğrencilerinin Haziran ayında girecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavını (YKS)'nın heyecanını yaşadıkları gerçek sınavdaki kuralların birebir uygulandığı YKS Tam Prova uygulaması tamamlandı.

YKS Tam Provada öğrenciler, ÖSYM sınavlarının da yapıldığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Çayeli Eğitim Fakültesi ve Ardeşen Turizm Fakültesinde sınav heyecanı yaşadılar.

Öğrenciler önceden TYT ve AYT için ayrı ayrı hazırlanan Sınav giriş belgeleri ve kimlikleri ile birlikte emniyet görevlilerinin de yer aldığı kontrol noktasından geçtikten sonra salonlara alındılar. Gönüllü öğretmenlerin gözetiminde öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında olduğu gibi ilk gün Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci gün ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavlarına katıldı. Öğrencilere tecrübe kazandırmak amacıyla sınav giriş saatleri ve sınav süresi konusunda hassasiyet gösterilen uygulamada Rize genelindeki lise son sınıf öğrencileri üç merkezde sınava katıldılar.

YKS Tam prova kapsamında 6-7 Mayıs ve 20-21 Mayıs tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Merkez, Güneysu, İyidere, Derepazarı, İkizdere ve Kalkandere ilçelerinde eğitim gören öğrenciler sınava girerken, Ardeşen Turizm Fakültesinde Ardeşen, Fındıklı, Hemşin, Çamlıhemşin ve Pazar ilçesindeki öğrenciler, Çayeli Eğitim Fakültesinde ise Çayeli ilçesinde eğitime devam eden öğrenciler sınav heyecanı yaşadılar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “YKS Tam Prova uygulamasında destek olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Çayeli Eğitim Fakültesi ve Ardeşen Turizm Fakültesi Dekanlıklarına, Rize İl Emniyet Müdürlüğü, Çayeli ve Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğüne, gönüllü olarak görev alan öğretmenlerimize ve idarecilerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Bir kez daha geleceğimizin teminatı öğrencilerimize 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak ve emeklerinin, çalışmalarının karşılığını alacakları sınavda başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-20.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-22.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-19.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-18.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-21.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-17.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-16.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-4.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-5.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-6.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-11.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-15.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-3.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-7.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-9.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-10.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-1.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-2.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-12.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-13.jpg

rizede-yks-tam-provanin-2-si-yapildi-14.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.