Rize’de Yolcu Gibi Davranan Trafik Polisleri Denetimde

Rize’de Yolcu Gibi Davranan Trafik Polisleri Denetimde
Rize İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yolcu gibi davranarak bindikleri şehir içi ve şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs ve minibüslerde denetim yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen "Toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri tarafından denetim yapılması" yönündeki genelge doğrultusunda Rize İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sivil şekilde minibüs ve şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerde denetim yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan sivil giyinimli trafik polisleri, toplu taşıma araçlarının denetlenmesi ve kural ihlallerinin  azaltılması amacıyla "yolcu gibi" davranarak bindikleri şehir içi ve şehirlerarası  taşımacılık yapan otobüs ve minibüslerde sürücülerin kural hatalarını rapor etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi – Gündoğdu güzergahında çalışan bir minibüse binen  sivil trafik polisi cep telefonu aracılığıyla minibüsün plakasını ve güzergahını resmi ekiplere bildirip oluşturulan kontrol noktasında durdurulmasını sağladı. Kural ihlali yapan sürücülere kendilerini tanıtan sivil trafik  ekipleri, resmi ekiplerin bulunduğu mevkide aracı durdurarak, sürücü ve yolcuları  bilgilendirdikten sonra fazla yolcu alan ve  telefonla konuşan sürücüye yaptığı kural ihlalleri dolayısıyla toplam 170 lira cezai işlem uyguladı. Sürücülerin aracında sivil polis bulunduğunu öğrenince şaşkınlık yaşadığı denetimlerde, araçları durduran resmi ekipler hatasız sürücüleri de kurallara uydukları için tebrik etti. Vatandaşlar da trafik polislerine uygulamalardan dolayı teşekkür ederek, denetimlerin devam etmesini istedi.

rize’de-yolcu-gibi-davranan-trafik-polisleri-denetimde-3.jpg

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, şehir içi ve şehirlerarası yollarda toplu taşıma araçlarında ücret ödemek suretiyle sivil polisler tarafından denetimler sıklıkla yapılacak. Sivil polisler tarafından gerçekleştirilecek denetimlerde önceden belirlenen güzergah boyunca yolcu olarak seyahat edecek polis memurunun, bu sürede sürücünün yaptığı indirme-bindirme, trafik ışıkları, yatay ve düşey işaretlere uyma, şerit kullanma ve değiştirme, fazla yolcu, telefonla konuşma, kavşaklarda geçiş ve dönüş kurallarına uyup uymadığı ile yolcuların emniyet kemeri konusunda uyarılıp uyarılmadığı, sigara içme ve diğer trafik kurallarına uyulup uyulmadığını denetleyerek kural ihlallerini tek tek tespit edeceği, trafik kuralı ihlali yaptığı tespit edilen sürücülerin, resmi ekibin bulunduğu yere geldiğinde durdurulacağı ve kural ihlalleri konusunda sürücü ve yolcuları bilgilendirdikten sonra cezai işlem uygulayacağı bilgisine ulaşıldı.

rize’de-yolcu-gibi-davranan-trafik-polisleri-denetimde-1.jpgrize’de-yolcu-gibi-davranan-trafik-polisleri-denetimde-2.jpg