Rize'de Yollar Açılıyor, Aygöl Çalışmaları Yerinde İnceledi

Rize'de Yollar Açılıyor, Aygöl Çalışmaları Yerinde İnceledi
Rize’de etkili olan kar yağışı 351 köyün tamamını yolunu kapadı. Yapılan çalışmalar sonrasında ise 64 köy yolu ulaşıma açıldı.

Rize Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Rize genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla Rize genelindeki 351 köyün tamamının yolunun ulaşıma kapandığını 125 personel ve 70 iş makinesi ile birlikte kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini, yapılan çalışmalar sonrasında ise 64 köy yolunun ulaşıma açıldığını ve 267 köyde yol açma ve temizleme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

kar-temizleme-rizede-1.jpg

Kar temizleme ve yol açma çalışmalarını yerinde İl genel Meclis başkanı Mehmet Kazancı ile yerinde inceleyen Genel Sekreter Aygöl, burada yaptığı açıklamada, 8 Ocak tarihinde sabah erken saatlerde başlayan ve Rize genelinde etkili olan kar yağışı 351 köy yolunun kapanmaısna yol açmış, 15 ile 30 cm arasında olan kar kalınlığına, Rize İl Özel idaresine ait toplamda 70 iş makinesi ve 125 personel ile müdahalede bulunuldu. Yapılan müdahale sonrası 84 köy yolu ulaşıma açılmış olmasına rağmen aynı gün öğleden sonra etkili olan tipi ile kar yağışının devam etmesi ve kar kalınlığının akşam 18.00 sıralarında 40 cm ile 1 metre arasında olması dolayısıyla köy yollarımız yeniden kapanmıştı. Yolların temizlenmesinde önceli acil hastalar ile cenaze olan köyler ve mahsur kalan vatandaşların bulunduğu köyler  tercih edilirken, çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Valiliğimiz tarafından oluşturulan kriz masasında 7/24 hizmet veren 0464. 214 76 36 numaralı telefona ulaşan diyaliz, KOAH, vb. acil hastalarımız ile cenaze olan köyler ve mahsur kalan vatandaşlar için koordineli bir çalışma yapıldı. Yapılan tüm bu çalışmalar neticesinde 64 köy yolunu ulaşıma açtık. 267 köy yolunda ise çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

kar-temizleme-rizede4.jpg

Rize İl İzel İdaresi olarak bu ve benzeri doğa olayları sonuçlarının can ve mal kaybıyla sonuçlanmaması temennisinde bulunan Aygöl, “Vatandaşlarımızın yaşam şartlarının en güzel şekilde devamı noktasında üzerimize düşen görevi kurumumuzun sorumluluk alanında her zaman ve en iyi şekilde yerine getirme çabası içinde olacağımızı bir kez daha kamuoyunun bilgilerine sunarız.” diye konuştu.

kar-temizleme-rizede.jpg

Rize Merkezde 10, Ardeşen’de 5, Çamlıhemşin’de 2, Çayeli’de 5, Fındıklı’da 14, Güneysu’da 3, Hemşin’de 2, Kalkandere’de 1, Pazar’da 20 köy yolunun ulaşıma açıldığını sözlerine ekleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Rize Merkezde 50, Güneysu'da 19, Çayeli'nde 49, İyidere'de 7, Kalkandere'de 21, Derepazarı'nda 11, İkizdere de 27, Pazar'da 30, Ardeşen'de 37, Fındıklı'da 8, Hemşin'de 6, Çamlıhemşin'de ise 22 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ve bu bölgelerde de yol açma ve temizleme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

kar-temizleme-rizede7.jpg

kar-temizleme-rizede-2.jpg

kar-temizleme-rizede3.jpg

kar-temizleme-rizede-5.jpg

kar-temizleme-rizede9.jpg

kar-temizleme-rizede8.jpg