Rize’de Zekat Tanıtım ve İstişare Toplantısı Düzenlendi

Rize’de Zekat Tanıtım ve İstişare Toplantısı Düzenlendi
Rize İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız'ın konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye Diyanet Vakfı 2022 Yılı Zekat Tanıtım ve İstişare Toplantısı"  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda iki oturumda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasında İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "Zekat Bilgilendirme Toplantıları"nın düzenlendiğini ifade ederek, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Zekat tanıtım sinevizyonu gösteriminin ardından Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız, görev ve sorumluluklarımız hakkında hatırlatmalarda bulunarak kurum aidiyetinden söz etti.

Zekat organizasyonu hakkında din görevlilerine bilgi veren Diyanet İşleri Uzmanı Yıldız, İslam dünyasında zekât bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, rehberlik etmek ve emaneti ehline teslim etmek amacıyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı ihdas edildiğini ve zekat hizmetlerinin de; Din İşleri Yüksek Kurulunun fetvaları, Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığının koordinesi ve Türkiye Diyanet Vakfının icrası ekseninde yürütüldüğünü belirtti.

Zekatı; veren açısından, alan açısından, mal-servet açısından ve sosyo-ekonomik açıdan değerlendiren Yıldız, zekat’ın Müslüman toplumlarda sosyal hayatın vazgeçilmez bir unsuru, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın temel dinamiği olan infak kültürüyle yurt içinde ve yurt dışında mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaşabilme imkanı sunduğunu ifade etti.

Mali hizmetlerin istismara açık olduğuna da değinen Yıldız, ülkemizin yakın tarihte kurban ve zekat gibi kavramları istismar eden grupların ihanetine şahit olduğunu, toplanan paraların hain emeller uğruna çarçur edildiğini hatırlatarak, bunun önlenmesi için zekatın hikmet ve hedeflerinin anlatılması noktasında müftülerle vaizler, Kur’an kursu öğreticileri, imam-hatip ve müezzin-kayyımlara büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Yıldız, zekatların dini kurallara uygun olarak, yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında görev üstlenmenin çok önemli bir sorumluluk olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

rizede-zekat-tanitim-ve-istisare-toplantisi-duzenlendi-3.jpgrizede-zekat-tanitim-ve-istisare-toplantisi-duzenlendi-2.jpgrizede-zekat-tanitim-ve-istisare-toplantisi-duzenlendi-1.jpgrizede-zekat-tanitim-ve-istisare-toplantisi-duzenlendi-7.jpgrizede-zekat-tanitim-ve-istisare-toplantisi-duzenlendi-4.jpgrizede-zekat-tanitim-ve-istisare-toplantisi-duzenlendi-8.jpgrizede-zekat-tanitim-ve-istisare-toplantisi-duzenlendi-6.jpgrizede-zekat-tanitim-ve-istisare-toplantisi-duzenlendi-5.jpg