Rize'deki "AKSA"klığı Kazancı Çözdü

Rize'deki "AKSA"klığı Kazancı Çözdü
Rize'de krize neden olan dekoratif aydınlatmaya Aksa Enerji'nin bağlı olduğu Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı son noktayı koydu. Kazancı Rize'deki krizi sona erdirdi.

Rize Belediyesi'nin TEDAŞ aydınlatma yönetmeliklerine uygun olmamasına rağmen şehirde daha modern görünüm sağlaması amacıyla kullanılan yaklaşık 600 adet dekoratif aydınlatma direkleri ile viyadük altlarının ışıklandırılması, daha önceden bu alanların elektriklerinin kesilmemesi dolayısıyla TEDAŞ tarafından 7 milyon TL. ceza kesilip yaklaşık 30 milyon Tl.'sine bloke konulan AKSA Elektrik tarafından kesilince ortaya kriz çıkmış ve şehirdeki tüm dekoratif aydınlatma direklerinin yönetmeliklere uygun olmadığından sökülmesini gündeme getirmişti. İşte bu sırada sahneye TEDAŞ tarafından dekoratif aydınlatmalara elektrik verdiğinden 7 milyon TL. ceza kesilen Aksa Elektrik'in bağlı olduğu Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı çıktı. Haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre yönetmelikteki problemin giderileceği zamana kadar, Rize'de krize neden olan dekoratif aydınlatma ücretleri AKSA tarafından ödenecek. Kazancı, Rize'deki elektriği kesilen tüm dekoratif lambalar ile viyadük altlarındaki aydınlatmaların yeniden sağlanmasını istedi.

TEDAŞ'ın 7 milyon TL. ceza kesip yaklaşık 30 milyon Tl.'sine bloke koyduğu AKSA Elektrik Rize'deki krizi kendi imkanlarıyla çözdü. AKSA Elektrik'in bağlı olduğu Kazancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, TEDAŞ'ın elektrik tüketimini karşılamadığı yönetmelik dışındaki tüm aydınlatma direkleri ile viyadük altlarında kullanılan aydınlatma lambalarının elektrik tüketiminin AKSA tarafından karşılanması talimatını vererek önceki gün Rize'de hem viyadük altlarında hem dekoratif sokak aydınlatmalarında yeniden ışıkların yanmasını sağladı.

sokak-aydinlatmasi-rize.jpg

Kazancı'nın talimatıyla Rize yeniden aydınlığa kavuşurken konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Çoruh AKSA Elektrik A.Ş Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, konu hakkında fazla konuşmak istemediğini belirterek AKSA'nın mağdur edildiğini ve herkesin devletin kanunlarına uyması gerektiğini söyledi.

cabir-kadioglu.jpgKadıoğlu olay53 haber muhabirimize yaptığı açıklamada, Rize'de elektrik işlerinin özelleştirilmesinden itibaren sorunun devam ettiğini ve Tedaş tarafından sürekli denetim altında tutulduklarını belirterek TEDAŞ'tan yine denetlemeye ekiplerin geleceğini kaydetti. Kadıoğlu, Rize'de bazı belediyelerin aydınlatma yönetmeliklerine uygun başlatmış olduğu projelerin bulunduğunu açıklayarak projelerin onaylanmasını kendilerinin de arzu ettiklerini belirterek "Biz Rize'ye kaliteli elektrik vermekten yanayız. Rize'nin ışıklandırılmasını, sokakların aydınlatılarak karanlıkta kalmamasını ve şehrin daha güzel gözükmesini elbette biz de isteriz ama tüm bunları yaparken devletin koyduğu kanunlara da riayet etmek zorundayız.  Kanunlar çerçevesinde Rize sahillerinin aydınlatılması yönünde 9 km.'lik bir alanın projesini onaylattırıp tesislerini yaptık. TEDAŞ'ın onaylamasıyla geçici kabullerini yaparak abone işlemlerini başlatacağız. Sanırım 15-20 gün içerisinde bu işlemleri tamamlayıp sahil kısmındaki 9 kilometrelik bu alanın ışıklandırılmasını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Karanlığa Gömülecek!