Rize'deki bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi

Rize'deki bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi
Rize'nin Derepazarı ilçesinde bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı "Rize İli, Derepazarı İlçesi, Eriklimanı Mahallesi Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesi Hakkında Karar", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Rize'nin Derepazarı ilçesi Eriklimanı Mahallesinde yer alan bazı alanlar, 5393 sayılı 'Belediye Kanunu'nun 73. maddesi gereğince kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi.

İlan edilen kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanında yer alan ve harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanının hükümlerini yürüteceği ifade edilen kararda, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilen yerlerin, kroki, sınır ve koordinatlarına yer verildi.

rizede-bazi-alanlar-kentsel-donusum-ve-gelisim-proje-alani-ilan-edildi-2.jpg

rizede-bazi-alanlar-kentsel-donusum-ve-gelisim-proje-alani-ilan-edildi-1.jpg

Kaynak:İbrahim Köroğlu

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum