Rize’deki Bu Mahallenin Sakinleri Gün Geçtikçe Büyüyen Heyelana Çözüm Arıyor

Rize’deki Bu Mahallenin Sakinleri Gün Geçtikçe Büyüyen Heyelana Çözüm Arıyor
Rize'nin Pazar ilçesinde 2 aydır ara ara devam eden heyelana çözüm bulunmasını isteyen mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi.

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesi'nde Acarkent Sitesi'nin hemen yanında meydana gelen toprak kayması, çevre sakinlerini endişelendiriyor. Kalıcı bir çözüm arayışı içerisine giren mahalle halkı, her yağmurda boyutu biraz daha artan heyelanın son bulması için yetkililerden yardım istedi.

Yağmur yağdıkça heyelanın devam ettiğini, bu nedenle heyelanın aktığı mahalleye çıkan yolda da trafik kazası riski olduğunu ifade eden Soğuksu Mahallesi Muhtarı Mahmut Esat Acar, "Ara ara burada toprak kayması meydana geliyor. Yol kapanıyor. Belediyemiz gelip hafriyatı kaldırıyor ve sürekli bu şekilde devam ediyor. Hemen bitişikte kalabalık bir yaşam alanı, kent sitesi var. Yol kapanıyor. Vatandaşlar burada yolun karşı tarafını kullanmak isterken trafik kazası riski yaşıyor. Geçici değil, kalıcı bir çözüm arayışına geçilmesi gerekiyor. Örneğin buradaki sitenin arka tarafında bir bent duvar yapılmış ve sıkıntı olmuyor. Şu an toprak kayması yaşanan yer için de bu tarz bir çalışma yapılarak kalıcı çözüm sağlanabilir diye düşünüyoruz" dedi.

Rize’deki Bu Mahallenin Sakinleri Gün Geçtikçe Büyüyen Heyelana Çözüm Arıyor

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum