Rize'deki Bu Sofra Fakir Sofrası Değil Halil İbrahim Sofrası

Rize'deki Bu Sofra Fakir Sofrası Değil Halil İbrahim Sofrası
Rize Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilen ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan iftar yemeğinde rekor sayıya ulaşıldı.

Aynı anda 2.500’ün üzerinde insanın iftar açtığı Rize’deki iftar sofrasında Ramazan Ayı sonuna kadar 100 bin insanın iftarını açması hedefleniyor.

Kültürpark Taç Salon’da organize edilen iftar yemeği hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor ve Rize Belediyesi’nin organizasyonu altında gerçekleştiriliyor. İlk gün 1.500 vatandaşın iftarını açtığı alanda hergeçen gün artan sayı dün akşam 2.500’ün üzerine çıktı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, dün akşam katıldığı iftar yemeği öncesi vatandaşlara kendisi yemek servisinde bulundu. Bazı vatandaşlar belediye başkanının yemek servisinde bulunmasını şaşkınlıkla karşılarken bazı vatandaşlar ise “Bizim reis halktan biri olduğunu bir kez daha gösterdi” şeklinde duygularını ifade etti.

iftar-yemegi-1.jpg

iftar-yemegi-2.jpg

iftar-yemegi-4.jpg

Yemek öncesi ve sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Bakırcı, ilk gün 1.500 kişiye hizmet verdiklerini bugün ise bu rakamın 2.500’ü aştığını ve vatandaşlarımızın aileleriyle beraber burada iftar açtıklarını görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek “Ramazan Ayı sonuna kadar 100 bin insanımızla burada iftar açmayı hedefliyoruz” dedi.

halil-bakirci.20120727022308.jpg

Ramazan Ayının önemine de değinen Bakırcı, kurulan bu sofraların fakir sofrası değil Halil İbrahim sofrasını andırdığına vurgu yaparak, “İftara yakın bir saatte Rize Terminali, Dosma Mevkii ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden vatandaşlarımızı buraya taşıyoruz. Belediye aşçılarının hazırladığı şehrimizin güzide lokantalarından İbrahim amcamızın sahibi olduğu Huzur Lokantası’ndan birkaç personelin servis yaptığı, tüm masrafları tamamen hayırsever vatandaşlarımız tarafından karşılanan ve Rize Belediyesi’nin bütçesinden bir kuruş dahi harcamadan gerçekleşen bu iftar yemekleri Mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşen iftar soframıza davet ediyorum” dedi.

Katkıda bulunan tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Bakırcı,  “Tüm hemşerilerime hayırlı ve bereketli Ramazanlar diliyorum" dedi.

iftar-yemegi-3.jpg

iftar-yemegi-5.jpg