Rize'deki Dağcılık Temel Eğitiminde 2. Gün

Rize'deki Dağcılık Temel Eğitiminde 2. Gün
Rize Arama Kurtarma Ekibine (RİKE) yönelik dağcılık temel eğitimi ile temel ilk yardım eğitimi devam ediyor.

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübünce (KDRK) tarafından Rize'nin İkizdere ilçesi Rüzgarlı mevkisinde düzenlenen Dağcılık Temel Eğitim kampının ikinci gününde Rize Arama Kurtarma Ekibine (RİKE) dağcılık temel eğitimi ile temel ilkyardım eğitimi verildi. Temel eğitim kampına katılan RİKE personeli boş zamanlarında tulum eşliğinde horon oynayarak eğlendi.

rizedeki-dagcilik-temel-egitim-kampi-devam-ediyor-(7).jpg

rizedeki-dagcilik-temel-egitim-kampi-devam-ediyor-(1).jpg

RİKE gönüllüleri, İkizdere İlçesine bağlı Rüzgarlı Köyü mevkisinde, dağda iple iniş teknikleri, iple yaralı indirme, dağcılıkta kullanılan düğüm teknikleri, hakkında eğitimi gerçekleştirdi. Ayrıca kampa katılan tüm personellere Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe tarafından temel ilk yardım eğitimi verildi.

Kampa katılanlara temel ilk yardım eğitimi veren Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, bünyesinde 9 birimi barındıran RİKE'nin, Rize ve ülke genelinde yaşanabilecek her türlü afet ve acil duruma zamanında etkin müdahale edilebilmek için Vali Nurullah Çakır'ın desteğiyle kurulduğunu belirterek, "Tüm konularda eksiklerini tamamlamaya çalışan bir ekibiz. Bizim için ne kadar çok eğitim, o kadar çok tecrübe ve bilgi edinmek demektir. Bu kapsamda Kaçkar Dağcılık Rafting İhtisas Spor Kulübü önderliğinde verilen dağcılık temel eğitimine de katıldık" dedi.

rizedeki-dagcilik-temel-egitim-kampi-devam-ediyor-(3).jpg

KDRK eğitimcisi Mehmet Emin Ayhan ise RİKE bünyesindeki her kuruluşun kendi uzmanlık alanıyla ilgili eğitim verdiğini ifade ederek, "Bugün dağcılık düğümleri, dağcılıkta iniş, dağdan yaralı indirme teknikleriyle ilgili eğitim için toplandık. Herhangi bir arama kurtarma faaliyetinde ben dağcı olarak yaralıya ulaşabilirim ama doktorun da o yaralıya ulaşması lazım. O yüzden dağcılık tekniklerini onun da ekibimizde yer alan herkesin de bilmesi gerekiyor. En azından bizim söylediğimiz komutlara uygun düğümleri atabilmeli, yaralının yanına benimle inebilmeli" diye konuştu.

Ayhan, RİKE ekibinin yanı sıra kampa katılanların dağcılık tekniklerini öğrendiğini, ihtiyaç halinde öğrendiklerini uygulayabilecek duruma geldiğini kaydetti.

rizedeki-dagcilik-temel-egitim-kampi-devam-ediyor-(4).jpg

rizedeki-dagcilik-temel-egitim-kampi-devam-ediyor-(5).jpg

rizedeki-dagcilik-temel-egitim-kampi-devam-ediyor-(6).jpg

rizedeki-dagcilik-temel-egitim-kampi-devam-ediyor-(8).jpg

rizedeki-dagcilik-temel-egitim-kampi-devam-ediyor-(2).jpg