Rize'deki Dev Proje Start Alıyor

Rize'deki Dev Proje Start Alıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden uzman ekipler Rize Cumhuriyet Meydanı Projesi için yarın (1 Mayıs’ta) Rize’ye geliyor.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın girişimleri sonucu kardeş şehir protokolü imzalanan Rize ile Bursa arasında dostluk köprüleri kuruldu. Kurulan dostluk köprüleri ile birlikte Rize ile Bursa’nın kardeş şehir ilan edilmesiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi, maliyeti 10 Milyon TL. (10 Trilyon)’u bulan Rize Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin yapımını üstlendi ve yeni yapılacak olan Rize Cumhuriyet Meydanını Rize’ye hediye edecek.

Konu hakkında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaptığı açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediye’nden uzman ekiplerin 1 Mayıs’ta Rize’ye gelerek çalışmalara başlayacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin seçim süresinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Rize milletvekillerine vermiş olduğu söz olduğunıu kaydeden Prof. Dr. Kasap, “Bu çerçevede iki şehri kardeş şehir ilan ederek kararı meclislerimizden çıkararak bunu gerçekleştireceğiz. Bu aşamada Sayın Vekilimiz Hasan Karal Bey ile birlikte Bursa’ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette Bursa Valimiz Sayın Münir Karaloğlu Bey ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe bizleri karşıladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi bize Cumhuriyet Meydanı Projesinde teknik ve maddi destek verecek. Ve Bursa Büyükşehir Belediyesinden uzman ekipler yarın çalışmalara başlamak üzere Rize’ye gelecek. Ve hızlı bir şekilde Cumhuriyet Meydanı Projesinin sona erdirilmesi ve Rize’nin yeni meydanına kavuşması için çalışmalar başlamış olacak.” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize’yi Uçuracak Proje Başlıyor

Bursa ile Rize Kardeş Şehir Oluyor