Rize’deki Dev Projede Sona Gelindi!

Rize’deki Dev Projede Sona Gelindi!
Rize’de yaklaşık 40 bin kişiyi ilgilendirecek ve gelecek 50 yıl bu konuda sorun yaşanmamasını sağlayacak projede sona gelindi.

Rize’nin Derepazarı, İyidere ve Kalkandere ilçeleri ile Kendirli Beldesini yakından ilgilendiren Varda Suyu Proje çalışması tamamlanmış olup Ocak 2014’te yapım ihalesi gerçekleştirilecek.

HAYALDİ GERÇEK OLDU

Rize’nin tüm köylerine sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırma çalışmaları kapsamında başlatılan çalışmalar kapsamında yer alan ve bölge insanının yapılmasını hayal olarak gördüğü Varda Suyu Projesinin tamamlanmış olduğu ve 2014 Ocak ayı içerisinde yapım ihalesinin gerçekleşeceği öğrenildi.

RİZE İL ÖZEL İDARESİ İLE DSİ İŞBİRLİĞİ İLE…

Rize İl Özel İdaresi ile DSİ Genel Müdürlüğü işbirliğince yürütülen çalışma sonucunda Rize’nin grup içme suları içerisinde en geniş bölgeye hitap eden projesinde 158 Lt/sn debili Varda 1 ve Varda 2 kaynaklarından alınacak su ile Derepazarı, İyidere ve Kalkandere ilçeleri ile Kendirli Beldesi ve bu bölgelere bağlı 34 köyde 39 bin 772 kişinin sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşması sağlanacak.

varda-suyu-projesi.jpg

40 BİN KİŞİ 50 YIL SU SORUNU YAŞAMAYACAK

Yaklaşık 40 bin kişinin 50 yıllık su sorununu çözecek Varda İçme Suyu Proje çalışması tamamlanmış olup, 2014 Ocak ayı içerisinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapım ihalesinin yapımının planlandığı öğrenildi.

VARDABİR, 2 OLAĞAN KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Öte yandan proje dahilindeki şebeke ve hatların yapım, bakım, onarım ve işletmesini yapmak üzere kurulan Varda İçme Suyu Bakım, Onarım ve İşletme Birliği (VARDABİR)’in yarın (Cuma günü) 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştireceği bilgisine ulaşıldı.