Rize'deki Eski Yol Arkadaşlarından Demirel'e Vefa

Rize'deki Eski Yol Arkadaşlarından Demirel'e Vefa
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hayatını kaybetmesi sevenlerini yasa boğarken, Rize’deki eski siyaset arkadaşlarını da derinden üzdü.

Doğru Yol Partisi (DYP)’nin Rize’de eski ilçe başkanları ile yöneticileri, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hayatını kaybetmesi dolayısıyla üzüntülerini dile getirdi.

DYP Rize eski ilçe başkanlarından Derepazarı İlçe Başkanı Eyüp Demir, Güneysu İlçe Başkanı Muzaffer Hekim ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Esat Kalça, bugün hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Türkiye sevdalısı, Rize sevgisiyle dolu olduğunu ifade ederek, acılarının büyük olduğunu kaydetti.

esat-kalca-muzaffer-hekim-eyup-demir-1.jpg

Ortak açıklamada bulunan DYP’nin Rize’deki eski yöneticileri Demir, Hekim ve Kalça, yaptıkları açıklamada “Türkiye’de çayın ve Çaykur’un hamisi ve Rize’nin olmazsa olmazı olan Çaykur’a ait çay fabrikalarının kurulmasında emeği geçen Sayın Demirel her zaman Rize sorunlarını yakinen takip etmiş ve gerekli desteği vermiştir. Bugün Rize’de emekli bulunan 45 bin kişinin büyük bir bölümü bu fabrikalardan emekli olmuştur. Acımız büyüktür. Allah kendisine rahmet eylesin” dedi.

Esat Kalça ve Muzaffer Hekim’in de aralarında bulunduğu Rize’den birçok kişinin cenazeye katılmak için Ankara ve Isparta’ya gideceği öğrenilirken, Eyüp Demir, yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımıza son görevimi yapmak için yarın akşam uçakla Antalya’ya, oradan da Isparta’ya geçeceğim. Tüm halkımızın ve sevenlerinin başı sağolsun.” dedi.

suleyman-demirel-eyup-demir.jpg