Rize'deki FETÖ Davasında Karar

Rize'deki FETÖ Davasında Karar
Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin davada örgüt üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan 19 sanıktan 18'ine 3 yıl 1 ay 15 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütü üyeliği" gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanıklar Erkan A, Fatih E, Maksut T, tutuksuz sanıklar Vedat D, O.A, M.K, A.B, G.S, N.F, S.Ç, Y.K, M.K, A.A, N.D, M.F, S.A, S.P, B.G, M.T  ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklar, son savunmalarında iddiaları reddederken, O.A, M.K. ve A.B. ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini, bütün bildiklerini anlattıklarını belirterek beraatlerini talep etti. 

Mahkeme heyeti, Erkan A. ve Vedat D'yi "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6'şar ay, Fatih E'yi  6 yıl 10 ay 15 gün, Maksut T, G.S, N.F, S.Ç, Y.K, M.K, A.A, N.D, M.F, S.A, S.P, B.G'yi 6 yıl 3'er ay, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan O.A, M.K. ve A.B'yi 3 yıl 1 ay 15'er gün hapisle cezalandırdı. Suç vasfının oluşmadığı gerekçesi ile M.T. ise beraat etti.

Heyet ayrıca, 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılan tutuksuz sanıklardan Vedat D'nin hükümle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilmesine, Maksut T'nin tahliyesine, diğer sanıkların mevcut durumunun devamına hükmetti.