Rize'deki Olay Adam Konuştu

Rize'deki Olay Adam Konuştu
Rize'de düzenlenen konserde dinleyicisine "Konuşma lan diye hitap eden Grup Karmate'nin solisti Resul Dindar, "Sanatçıyım ama önce insanım" dedi ve ekledi: Grubunun hiç bir partiye bir sempatisi ve ilgisi yoktur. Biz sanatımızı icra ediyoruz.

Rize'nin Ardeşen ilçesi'nde Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Fırtına Rafting şenliğinde sahne alan Grup Karmate'nin solisti Resul Dindar konserde yaşanan olaylarla ilgili Gazeteci Yazar Fatih Sultan Kar'a açıklamada bulunarak "Ben bu toprakların çocuğuyum. Evet sanatçıyım ama önce insanım. Bu olay ne yazık ki yayın organlarında tamamen sanatçının seyirciye bir argo konuşması olarak yansıtıldı ve siyasi bir boyuta çekilmeye çalışıldı. Konser alanında bir dinleyici ben konuşurken sürekli "Konuşma Lan Sen Şarkı Söyle" diye bana sataştı. Burada belki de yapmamam gereken ama günün stresi ve baskısı ile bu tür bir çıkışım oldu. Aynı sahnede özür dilememe karşın bana karşı yapılan bu linç girişimini anlamış değilim" dedi.

Sanatçıyım ama önce insanım açıklamasında bulunan Grup Karmate'nin solisti Resul Dindar açıklamasında şu bilgilere yer  verdi: Ben sanatçı olabilirim ama ondan önce insanım. Karmate, ilk kez Karadeniz konserini Ardeşen'de verdi. Bizleri Karadeniz ile ilk kez kucaklaştıran bir yerde böyle önemli bir konserde bu yaşananlar beni ve grubumu, ekibimi üzmüştür.

Ardeşen bizim için özeldir

Gün boyunca bulundum konser alanındaki sorunlar elimde olmadan sahneye taşındı. Ben sanatçıyım ve bölgemdeki konserde bunu yaşamam beni derinden üzmüştür. Yıllardır verdiğim konserlerde ne bu tür nede buna yakın bir olay yaşamadım. Bunun kendi yöremde ve Ardeşen'deki konserimde yaşanması beni ve gurubunu derinden yaralamıştır.

Sözlü tacize uğradık

grup-karmate.jpgGurubumda Sivas, Tekirdağ, Konya Malatyalı müzisyen arkadaşlarım var. Ben onlar misafir bu organizasyonun onlar içinde iyi bir izlenim olmadı. Sahneye geç çıkmamızdan dolayı sözlü tacize uğradık.  Oysaki ben 16:00'da konser alanındaydım. Ama sahneye 23:00'de çıktım. Bu benim inisiyatifimde değildi. Programın uzaması hem bizi hem de bizi dinlemek isteyenleri gerdi. Konser alanında bir dinleyici durumu izah ederken "Konuşma Lan Sen Şarkı Söyle" diye sözlü sataşmaya uğradım. Burada belki de yapmamam gereken ama günün stresi ve baskısı ile bu tür bir çıkışım oldu. Organizasyonda yaşanan aksaklıklar ve hem seyirciyi hem de bizi gerdi ve ne yazık ki bu nahoş olay yaşandı. 

Yaşananlar, yanlış anlatıldı

Bu olay ne yazık ki yayın organlarında tamamen sanatçının seyirciye bir argo konuşması olarak yansıtıldı ve siyasi bir boyuta çekilmeye çalışıldı. Benim ve bağlı olgum Karmate gurubunun hiç bir partiye bir sempatisi ve ilgisi yoktur. Biz sanatımızı icra ediyoruz. Biz Karadeniz müziğinin hiç bir zaman siyasete alet edilmesini istemedik ve her zaman bunu savunduk. Karadeniz müziği bir kültürdür. O coğrafyada yaşayan insanların bir yaşam tarzıdır. Sanatımızla değil de bu tür bir olayla gündeme gelmemiz bizi üzmüştür. Bize ve Karadeniz müziğine de haksızlıktır.

Ben bu toprakların çocuğuyum

Bu konu ile yapılan haberlerin içeriğinde yazan "Bu akşam şarkı söylemek yok. Bizim çok övünecek şeylerimiz var ya onları söyleyelim onlarla övünelim" cümlesi hiç bir kişi veya siyasi düşünceye yönelik değildi. Tamamen çevremizde yaşanan doğamıza sahip çıkmamız gerektiğine atıfta bulunmak istemiştim. Bölgemizde yaşanan çevre ve doğa sorunlarına bir işaretti. Benim milleti temsil eden insanlara saygım vardır. Saygı da kusur etmem. Geçen yıl aynı etkinlikte verdiğimiz konserin ardından bizi tekrar beni buraya getiren Ardeşenlilerin sevgisidir.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Yerel Sanatçıdan Haddini Aşan Söz