Rize'deki şiddetli yağışta metrekareye 206 kilogram yağış düştü

Rize'deki şiddetli yağışta metrekareye 206 kilogram yağış düştü
Rize’de etkili olan şiddetli yağışlarda kentte metrekareye 206 kilogram yağış düştüğü açıklandı.

Rize'de gece saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış Çayeli ve Güneysu ilçesinde etkili olurken 13 köy yağışlardan etkilendi. Rize Valiliği Çayeli ilçesinde metrekareye 206 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, şiddetli yağışın hasara neden olduğu Çayeli ve Güneysu ilçesine giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Baydaş, vatandaşlarla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Baydaş, "Afetin yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin tüm birimleri harekete geçmiştir. Şükürler olsun ki can kaybımız yok. Oluşan hasarlarda en kısa sürede onarılacaktır" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bu akşam saatlerine kadar Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde beklenen gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı uyarısı verdiği kentte Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimizde 25.08.2023 tarihinde başlayan yağışlar neticesinde metrekareye Çayeli’nde 206 kg yağış düşmüştür. İlk alınan bilgilere göre Çayeli ilçesinde 9 köy, Güneysu ilçesinde ise 4 olmak üzere toplam 13 köy etkilenmiştir. Şu ana kadar 26 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Ölü ya da yaralımız yoktur. AFAD, DSİ, Karayolları, Özel İdare toplam 182 personel, 74 iş makinesi ve 10 araçla çalışmalar devam etmektedir. Altyapı, yol açma, tahkimat, hasar ve zarar tespit çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

rize-valisi-baydas-siddetli-yagisin-etkili-oldugu-cayeli-ve-guneysuda-incelemede-bulundu.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum