Rize’deki Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama, 1 Adli Kontrol

Rize’deki Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama, 1 Adli Kontrol
Rize’de düzenlenen 13 ayrı uyuşturucu operasyonu sonrasında aranan ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan 2 kişiden biri çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına bağlı olarak aranan ve dün yakalanan F.M. ile M.K. emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı.

M.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderilirken, F.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

OLAYIN ÖNCESİ

Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan ve “Uyuşturucu veya Uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satmak, satışa arz etmek, başkalarına vermek, sevk etmek, nakletmek, depolamak, satın almak, kabul etmek, bulundurmak, kullanmak” suçlarının şüphelisi olduğu tespit edilen ve toplamda 13 farklı operasyon sonucu ele geçirilen 14,03 gram esrar, 3600 gram hint keneviri ve 530 adet extacy hapların şüphelileri olarak aranmakta olan F.M. ve M.K. isimli şahıslar 13.04.2016 tarihinde Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmişti.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Emniyetinden Zehir Tacirlerine Darbe Üstüne Darbe